Οδηγίες Επώασης – Ερωτήσεις

Διάρκεια Επώασης Διαφόρων Ειδών Πτηνών

Είδος Πτηνού:               Διάρκεια Επώασης:

Όρνιθα                                                                     21 Ημέρες
Γαλοπούλα                                                              28 Ημέρες
Χήνα                                                                   30-32 Ημέρες
Ορτύκι                                                               16-17 Ημέρες
Πέρδικα                                                                   21 Ημέρες
Πάπια                                                              28 ή 32 Ημέρες
Φραγκόκοτα                                                      26-28 Ημέρες
Φασιανός                                                           24-25 Ημέρες
Στρουθοκάμηλος                                                    42 Ημέρες
Πέρδικα                                                             23-24 Ημέρες
Παγώνι                                                              28-29 Ημέρες
Χηνόπαπια                                                        34-35 Ημέρες

Η Ανάπτυξη του εμβρύου στη Διάρκεια της επώασης

eggs1

eggs2seggs3eggs4

Η Σωστή Υγρασία

Μία εξαιρετική μέθοδος για τον καθορισμό της σωστής υγρασίας είναι με ωοσκόπηση των αυγών σε διάφορα στάδια της επώασης.
Το κανονικό μέγεθος του αεροθάλαμου μετά από 7, 14, και 18 ημέρες επώασης για ένα αυγό κοτόπουλου φαίνεται στην εικόνα.
aircells

Εάν ο αεροθάλαμος είναι μεγαλύτερος, αυξήστε την υγρασία και / ή μειώστε τον αερισμό.
Μεμονωμένα αυγά μπορείτε να τα ψεκάσετε με ζεστό νερό.
Εάν ο αεροθάλαμος είναι μικρότερος, μειώστε την υγρασία και / ή αυξήστε τον αερισμό.
Το βάρος του αυγού πρέπει να μειωθεί κατά 12% κατά τη διάρκεια της επώασης.

Γενικές αρχές εκκόλαψης για αυγά κότας

 • Τα αυγά που θα τοποθετηθούν στην κλωσσομηχανή πρέπει να είναι καθαρά, μέτριου μεγέθους, κανονικού σχήματος και χωρίς ρωγμές.
 • Η κλωσσομηχανή πρέπει να τοποθετείται σε δωμάτιο που έχει σταθερή θερμοκρασία.
 • Βάλτε σε λειτουργία την κλωσσομηχανή σας 24-48 ώρες πριν από την τοποθέτηση των αυγών.
 • Αν τα αυγά έχουν αποθηκευτεί σε δροσερό χώρο πρέπει να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 6 ώρες  πριν από την τοποθέτηση στην κλωσσομηχανή.
 • Μην τοποθετείτε στην κλωσσομηχανή λιγότερα από έξι αυγά.
 • Τα αυγά τοποθετούνται στις θήκες με τη μυτερή πλευρά προς τα κάτω.
 • Η θερμοκρασία σε κλωσσομηχανή χωρίς ανεμιστήρα πρέπει να είναι 101,5 βαθμοί Φαρενάιτ (38,6 C), μετρημένη στην κορυφή του αυγού, ενώ στις κλωσσομηχανές με ανεμιστήρα η θερμοκρασία,  μετρημένη σε οποιοδήποτε σημείο της κλωσσομηχανής, πρέπει να είναι 99,5-100 βαθμοί Φαρενάιτ (37,5-37,77 C).
 • Μην επαναρυθμίζετε τη θερμοκρασία της κλωσσομηχανής τις πρώτες 24 ώρες από την τοποθέτηση των αυγών.
 • Μη γυρίζετε τα αυγά τις πρώτες 24 ώρες από την τοποθέτηση στην κλωσσομηχανή.
 • Γυρίζετε τα αυγά από τη 2η μέχρι την 18η ημέρα.
 • Όταν γυρίζετε τα αυγά με το χέρι, τα χέρια σας πρέπει να είναι πλυμένα.
 • Τα αυγά πρέπει να γυρίζουν τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα σε τακτά χρονικά διαστήματα – πέντε φορές είναι ακόμα καλύτερα.
 • Η υγρασία θα πρέπει να είναι 50-60% κατά τη διάρκεια των πρώτων 18 ημερών της επώασης. Την 18η ημέρα αυξήστε το επίπεδο υγρασίας περίπου στο 70-80%.
 • Κάθε 7-10 ημέρες ελέγχετε τα αυγά και αφαιρέστε τυχόν μη-γόνιμα ή νεκρά έμβρυα.
 • Τα αυγά κότας εκκολάπτονται σε 21 ημέρες.
 • Μετά από κάθε χρήση πλύνετε και απολυμάνετε την κλωσσομηχανή.

Προβλήματα κατά την επώαση των αυγών και πιθανές αιτίες.

Προβλήματα

Αιτίες

Άγονα αυγά -Σφάλματα κατά τη σύζευξη των πτηνών-Μεγάλης ηλικίας αρσενικά-Εσφαλμένη αναλογία αρσ/θυλ-Αυγά αποθηκευμένα για πολύ χρόνο-Σφάλματα στη διατροφή των γεννητόρων-Υπέρβαρα αρσενικά-Νοσήματα
Πρώιμη εμβρυϊκή θνησιμότητα -Σφάλματα στη διαδικασία συλλογής, διακίνησης, καπνισμού και αναστροφής των αυγών-Έλλειψη βιταμινών στην τροφή-Νοσήματα-Εσφαλμένη θερμοκρασία κατά την επώαση
Όψιμη εμβρυϊκή θνησιμότητα -Εσφαλμένη θερμοκρασία κατά την εκκόλαψη-Ανεπαρκής αερισμός-Ανεπαρκής αναστροφή αυγών-Σφάλματα διατροφής-Νοσήματα
Αδυναμία εξόδου νεοσσών κατά την εκκόλαψη -Εσφαλμένη θερμοκρασία κατά την εκκόλαψη-Πολύ χαμηλή σχετική υγρασία
Πολύ πρώιμη εκκόλαψη -Πολύ υψηλή θερμοκρασία
Όψιμη εκκόλαψη (καθυστέρηση εκκόλαψης) -Πολύ χαμηλή θερμοκρασία
Έλλειψη συγχρονισμού (ανομοιογένεια) στο χρόνο εκκόλαψης -Αυγά αποθηκευμένα για πολύ χρόνο-Ακανόνιστη κατανομή θερμότητας στον επωαστικό ή εκκολαπτικό θάλαμο-Τοποθέτηση διαφορετικών αυγών από άποψη νωπότητας ή βάρους

Πηγή: http://klossomixani.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/pages/Fthiaeu/127043927467287?ref=hl
https://twitter.com/autoginavas

https://www.youtube.com/channel/UCRn0REZcINO7JNGXDK2QpIQ

Comments ( 281 )

 
 1. ARGIRIS

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ?ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΚΟΛΑΠΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ49 ΑΥΓΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗ.ΓΥΡΝΑΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΑ ΑΥΓΑ.ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΗΚΕΣ.ΕΒΑΛΑ 10 ΑΥΓΑ ΠΑΠΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΟΛΑΠΣΗ. ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΚΟΤΑ .ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΒΓΗΚΕ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΛΟΓΩ ΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ?ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΣΠΑΣΑ ΑΦΟΥΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΥΓΟ.ΜΕ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΑΔΙ ΤΟΥ ΜΕΣΑ.ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΧΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΝΕΡΟ?Η ΜΗΧΑΝΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΥΓΡΑΣΙΑ.ΤΗΣ ΚΟΤΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

 2. admin

  Καλησπέρα σας … κανονικά δeν πρέπει να βάζουμε 2 διαφορετικά είδη στην ίδια μηχανή γιατί από είδος σε είδος αλλάζουνε οι τρόποι και οι χρόνοι εκκόλαψης τους αλλά κυρίως σε εσάς μάλλον το πρόβλημα είναι ότι τα αυγά ήταν 10 ημερών. Αν μπορείς πες μου τι μηχανή έχεις. Αν θες μπορείς να δεις τρόπους εκκόλαψης για κάθε είδος στην σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/notes/fthiaeu-%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82-%CE%B5%CF%80%CF%89%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1/138437362994610
  Επίσης πολύ σημαντικό λόγο παίζει και το γεγονός αν τα αυγά είχαν σπόρο …. αυτό μπορείς να το δεις με ένα ωοσκόπιο και έτσι γλυτώνεις από κόπο και χρήμα αλλά και από απογοήτευση αν δεν έχεις καλά αποτελέσματα.
  Έλεγχος θερμοκρασίας , Υγρασίας και αυγά με σπόρο είναι η βασικές αρχές για μία επιτυχημένη εκκόλαψη.
  Ελπίζω να σας βοηθήσαμε.

 3. μιχαηλ

  πως θα εκολαψω αυγα περδικας

 4. admin

  Τα αυγά Πέρδικας έχουνε τις ίδιες ρυθμίσεις εκκόλαψης όπως και τα αυγά κότας με την μόνη διαφορά ότι χρειάζονται 23 μέρες εκκόλαψης. Το γύρισμα τον αυγών θα το κάνεις απο την 1η έως και την 20η μέρα και φυσικά να μην ξεχάσεις ότι στίς 3-4 τελευταίες μέρες θα ανεβάσεις την υγρασία στο 75 με 80%. Κατά τα άλλα … τα αυγά να είναι έως 4-5 ημερών εκτός ψυγείου και φυσικά να είναι γόνιμα. Καλή Επιτυχία.

 5. Δημητρης

  Καλησπέρα σας θα ηθελα να ρωτησω πως γινεται να αυξησω την υγρασια τις τελευταιες 3,4 μερες στην κλωσσομηχανη μου που ειναι Covattuto 20 ,γεμιζω ολη την κατω επιφανεια της με νερο αλλα στο τελος της επωασης θελει παραπανω υγρασια,ισως και αυτος ειναι ο λογος που εχω αρκετες φορες πουλια μεσα στο αυγο ετοιμα να βγουν και δεν σπανε ποτε το κελυφος..

 6. admin

  Καλημέρα σας…
  Δυστυχώς δεν ξέρουμε την λειτουργιά τις μηχανής αυτής και δεν μπορούμε με σιγουριά να σας απαντήσουμε πάνω στο σχετικό ερωτημά σας αλλά εάν υπάρχουν οι οδηγίες σίγουρα θα αναγράφουνε μέσα πώς μπορείτε να ανεβάσετε την υγρασία τις μηχανής σας τις τελευταίες μέρες.
  Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας μαζί μας.

 7. Πάνος

  Τις 3 τελευταίες ημέρες που τα αυγά δεν θέλουν γύρισμα,είναι καλύτερα να τα βγάλουμε από τις θήκες και να τα βάλουμε στη σχάρα;Τι λέτε;

 8. admin

  Κύριε Πάνο ναι μπορείτε να βγάλετε την σχάρα γυρίσματος και να τα βάλετε στην σταθερή για τις 3 τελευταίες μέρες όταν σπάνε τα αυγά για να έχουν και περισσότερο χώρο μέχρι να στεγνώσει το πούπουλό τους ώστε να τα βγάλετε από την μηχανή και να τα βάλετε στην θερμομάνα.

 9. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  καλησπερα. θα ηθελα να ρωτησω πως θα εχω πιο πολλα κοκορια απο την κλωσσομηχανη μου.

  • Τα αυγά για να βγαλετε κοκόρια πρεπει να έχουν μεγαλύτερη μύτη

 10. admin

  Σχετικά με το θέμα σας για το πώς μπορείτε να βγάλετε περισσότερα κοκόρια από την κλωσσομηχανή θα θέλαμε να σας πούμε ότι δεν γνωρίζουμε κάτι σχετικά σίγουρο με αυτό αλλά θα το ψάξουμε και θα έχουμε μια απάντηση όσο πιο γρήγορα μπορούμε αν και από ότι γνωρίζουμε (δεν είναι σίγουρο) αυτό δεν μπορεί να γίνει.

 11. vasso

  γεια σας

  θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε λεπτομερειες επωασης για αυγα παπιας κυριως οσον αφορα τον εξαερισμο της μηχανης αν δλδ ο αερας πρεπει να ειναι μικροτερης εντασης απ οτι για την επωαση αλλων πτηνων, η αν υπαρχει καποια αλλη ιδιαιτεροτητα

  ευχαριστω

 12. admin

  Σας δίνουμε ενα λίνκ με τις οδηγίες σχετικά με την επώαση – εκκόλαψη διαφόρων αυγών. Αυτές είναι οι οδηγίες που έχουμε σχετικά με το θέμα και σχετικά με τις ρυθμίσεις των μηχανών μας.

  https://www.facebook.com/notes/fthiaeu-%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82-%CE%B5%CF%80%CF%89%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1/138437362994610

  Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε.

 13. μαρια

  Θα ηθελα να μαθω αν βαλω την κλοσομηχανη μου σε δωματιο ζεστο γυρο στους 45-50 υβαθμους τα αυγα θα σπασουν νωριτερα η θα υπαρχει πιθανοτητα να μην βγουν καθολου?

 14. admin

  Κυρια Μαρία καλημέρα σας
  Η θερμοκρασία των 45-50 βαθμών είναι μεγάλη και δεν λειτουργεί η μηχανή σωστά
  Η θερμοκρασια περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι 20-30C βαθμούς.

 15. μαρια

  Ευχαριστω πολ!καλη συνεχεια

 16. kalispera se oloys exw 3 mixanes xoritikotitas 205 aygon kotas synolo

 17. agorasmenes prin 2 xronia apo ton k ztinava ta apotelesmata se sxesi me thn covatuto poy exei thn tetraplasia timh kai oxi mono einai poly kalitera. pio eyxristes pio aples eykolia sthn ryumish uermokrasias. evala ayga kotas se synolo 615 ayga kai eixa 522 kotopoyla.me thn proigoymenh 40 ayga 7-8 kotopoylakia . den kanv diafhmhsh leo ti moy synebei. kalo apogeyma.

 18. admin

  Κύριε Νίκο σας ευχαριστούμε που μας γράψατε για την εμπειρία σας με τις μηχανές μας και σας ευχόμαστε ακόμα καλύτερες παραγωγές, για οτι χρειαστείτε μπορείτε να μας ενοχλείτε άφοβα. Σας ευχαριστούμε και καλές γιορτές.

 19. kostas

  καλησπερα σας και χρονια πολλα.κατασκευαζω μια κλωσσομηχανη και σκεφτηκα ν’ανοιξω μια τρυπα στο κεντρο της οροφης για τον αερισμο και απο την μεσα
  πλευρα να τοποθετησω τον ανεμηστηρα για να στελνει τον αερα και να ανακατευει τον ηδη υπαρχων.θα ηθελα να μου πειτε αν ειναι σωστος αυτος ο τροπος?

 20. admin

  Το ερώτημα σας κύριε Κώστα απαντήθηκε σε προσωπικό μήνυμα και ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε. Καλή Χρονιά σε εσάς και στην οικογένειά σας.

 21. Θανάσης

  Καλησπέρα ,θα ήθελα εάν γνωρίζετε να μου πείτε γιατί η πλειοψηφία των νεοσσών που βγαίνουν (φαραόνια) είναι με παραλυσία (ανοιχτά πόδια) σας ευχαριστώ πολύ !!!!!!!

 22. marios

  ekana mia epoastiki mixani kai anixa 7 tripes mikres sto epano meros sto kentro tis orofis kai thelo na mou pite an einai sostos o tropos giati evala auga toy ortikiou kai den vgikan apo to augo gt itan lathos i thermokrasia alla thelo na ime sigouros kai gia ton aerismo tis mixanis
  euxaristo.

 23. admin

  Κύριε Κώστα δεν γνωρίζουμε κάτι σχετικά με το πρόβλημα σας… σε δικές μας προσπάθειες(αλλά και φίλων) δεν είχαμε κάποιο τέτοιο συμβάν.

 24. admin

  Κύριε Μάριε αν και δεν κατασκευάζουμε κλωσσομηχανές μπορούμε να σας πούμε οτι δεν χρειάζονται τόσες τρύπες για τον αέρα σε μία μηχανή. Επίσης θα πρέπει να κοιτάξετε το γεγονός με την θρμοκρασία. Ενημερώτικά σας αναφέρουμε οτι στην μηχανή μέσα θα πρέπει η θερμοκρασία να είναι απο 37,4 έως και 38 βαθμούς επίσης θα πρέπει να προσέξετε και την υγρασία.

 25. marios

  thelo na rotiso an iparxi diakopi reymatos gia peripou 6 ores tha exo provlima me ta auvga kotas pou evala gia ekkolapsi

 26. admin

  Κύριε Μάριε σε περίπτωση διακοπής ρέυματος δεν θα ανοίξετε το καπάκι της μηχανής για να μην φύγει η θερμοκρασία απο μέσα και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να την βάλετε σε έναν χώρο με ζέστη και να σκεπάσετε την μηχανή με μία ζεστή κουβέρτα για να κρατήση την θερμοκρασία της για όσο περισσότερη ώρα μπορείτε. Ιδιαίτερο πρόβλημα δεν νομίζουμε οτι θα έχετε (τουλάχιστον αυτό δείχνει η μέχρι τώρα εμπειρία μας αλλά και παρατηρήσεις απο φίλους και πελάτες μας)

 27. NIKOS

  MARIE TI TIS THELEIS TOSES TRYPES STHN MHXANH??
  KANE 2 TRYPES ME F 10 TRYPANI KAI EISAI OK
  MIA APO DEXIA K MIA ARISTERA
  TO AISTHITIRIO TOY THERMOSTATH STO KENTRO TIS MIXANHS OXI KONTA STHN ANTISTASI H LAMPA.NA S DIXNEI 37.3 EOS 38.00 KAI AN THN EXEIS KANEI APO JYLO BALE PLASTIKA DOXEIA GIA NERO APO KATO APO TA AYGA

 28. μπετυ

  θα ηθελα να ρωτησω τι θερμοκρασια θελουν τα αυγα χηνας και γαλοπουλας

 29. admin

  Κυρία Μπέτυ οι θερμοκρασίες σε όλα τα πουλερικά είναι η ίδια αυτό που αλλάζει είναι η υγρασία που χρειάζονται και μπορείτε να δείτε παρακάτω μερικές πληροφορίες…. http://klossomixanes-fthia-eu.webnode.gr/%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1-link/

 30. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Έχω κατασκευάσει εκκολαπτική δικής μου πατέντας με επιτυχία εκκόλαψης
  στα 50 αυγά κότας 35 κοτοπουλάκια.Τα αυγά τα γυρίζω με το χέρι.Την υγρασία δεν μπορώ να την μετρήσω με αποτέλεσμα κοτοπουλάκια που είναι έτοιμα για εκκόλαψη να μην μπορούν να βγουν από το αυγό και να πεθαίνουν.
  Στο κάτω μέρος της μηχανής βάζω δοχείο με νερό και ταν εξατμιστεί το συμπληρώνω.
  τα αυγά τα βάζω κατευθείαν επάνω στο τέλι πάνω από το νερό σε πλάγια
  θέση.Τι μπορώ να κάνω για περισσότερη επιτυχία.

  • Zwikaikota

   Φίλε για την μέτρηση της υγρασίας αγόρασε ένα υγρόμετρο. Από το ίντερνετ βρίσκεις και με 2,00€. Άμα δώσεις 5-10€ θα πάρεις ένα υγρόμετρο με πολύ καλή ακρίβεια.

 31. ΓΙΑ ΣΑς εβαλα στην εκκολαπτικη μηχανη jn848 48 αυγα κοτας και ευγαλα 10 μετα που περασαν οι μερες τα εσπασα απο περιεργια και ειδα πως 3 απο αυτα δεν ειχαν σπορο και τα αλλα ηταν πληρως σχημτισμενα αλλα δεν βγηκαν απο το αυγο και με θερμοκρασια 37,5 και υγρασια 55 τις 100 μπορειτε να μου εξειγισετε που οφιλετε αυτο

 32. admin

  Κύριε Γιώργο το πρώτο και καλύτερο θα ηταν να αγοράσετε ενα υγρασιομετρο για να μπορείτε να βλέπετε την υγρασία. Ελπίζουμε τα αυγά να τα γυρνάτε τις πρώτες 15-16 μέρες και αφου σταματήσετε το γύρισμα να ανεβάζετε θερμοκρασία για μπορέσουνε τα πουλάκια να βγούνε. Δείτε λίγο παραπάνω στο λίνκ που έχουμε δώσει για σχετικές οδηγίες.

 33. admin

  Jn848 : Κύριε Γιώργο απο αυτά που μας γράφετε το μόνο πρόβλημα που βλέπουμε είναι οτι μάλλον τις τελευταίες μέρες δεν ανεβάσατε την υγρασία στην μηχανή και έτσι τα πουλάκια δεν μπορέσανε να σπασουνε το τσόφλι και πεθάνανε απο την προσπάθεια. Τις τελευταίες μέρες θα πρέπει να σταματάμε το γύρισμα και να ανεβάζουμε την υγρασία για να μαλακώσει το τσόφλι ώστε να μπορέσουνε τα πουλάκια να το σπάσουνε για να βγούνε. Αυτό το μοντέλο μηχανής δεν το έχουμε εμείς αλλά η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια για όλες.

 34. paulos

  geia sas exo 10 meres pou evala ayga kotas sthn mixani apo 8ermokrasia pao kala 37.4 37.8 me tin ygrasia exo provlima tis protes 5 meres eixa 50% tora 45% kai den anebainei ti na kano

 35. admin

  Κύριε Παύλο αν υπάρχει νεράκι στα ενδεδειγμένα σημεία τις μηχανής δεν υπάρχει πρόβλημα με την υγρασία γιατί οι μηχανές μας είναι ογκομετρημένες ώστε να παίρνουν το νερό και την υγρασία που χρειάζετε. Φροντίστε να τσεκάρετε το νερό της ως προς την ποσότητα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

 36. Hλιας

  Καλησπερα.Σημερα βγηκαν και τα τελευταια πουλακια. 28 σε συνολο απο 32 γονιμα αυγα.Απο εσας την πηρα πριν 25 μερες.Ηταν η πρωτη μου προσπαθεια με κλωσσομηχανη.Επιτυχια 87,5% αν και δεν το περιμενα γιατι εκανα λαθη οπως το οτι τα αυγα δεν τα καθαρισα καθολου γιατι ετσι εχω διαβασει και οτι ειχα παραπανω υγρασια απο λαθος δικο μου.

 37. admin

  Κύριε Ηλία να σας ευχαριστήσουμε για το πόστ σας και να σας υπενθυμίσουμε ότι μπορείτε να μας καλείτε στα γνωστά τηλέφωνα για όποια σας απορία ή συμβουλή χρειαστείτε. Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε και καλές εκκολάψεις.

  //Σχετικά με το καθάρισμα καλά κάνατε και δεν τα καθαρίσατε αλλά πάντα διαλέγουμε τα αυγά που θα μπούνε στην μηχανή να είναι όσο πιο καθαρά μπορούμε και σχετικά με την υγρασία θα πρέπει τις πρώτες μέρες να έχουμε νερό στο αυλάκι Α και μόλις σταματάμε το γύρισμα να βάζουμε και στο αυλάκι Β για να ανεβάσουμε υγρασία ώστε να μαλακώσει το τσόφλι για να σπάσει πιο εύκολα//

 38. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Στις 28 Μαρτιου περυμενω εκκωλαψι ,εγυριζα τα αυγα μεχρι τις 20 Μαρτιου
  Θα σας ενυμερωσω για το αποτελεσμα.

  πως μπορω να αυξησω την υγρασια με την εκκολαπτικη που εχω.
  Σας ευχαριστο πολη.

 39. admin

  Κύριε ΓΕΩΡΓΙΟΣ θα πρέπει να τα γυρνάτε μέχρι τις 24 Μαρτίου και η υγρασία ανεβαίνει αν βάλουμε νερό και στις 2 υποδοχές (Αυλάκια Α+Β).

 40. vasso

  γεια σας

  εκκολαπτω αυγα παπιας 2 ειδων το ενα ειδος κανει πολλα αυγα σχεδον καθε μερα καθε παπια και το αλλο μερα παρα μερα ο αριθμος αρσενικων ειναι ιδιος σε αναλογια και για τα δυο ειδη θερμοκρασια, υγρασια κατα την εκκολαψη ιδια τροφη, φωτισμος ιδια αλλα διαφερει το ποσοστο εκκολαψης παρ ολο που τ αυγα ειναι γονιμα και για τα δυο ειδη στη μια περιπτωση (πολλα αυγα) αγγιζει μολις το 40% και στην αλλη περιπτωση ξεπερναει το 65% εχεται καποια ιδεα για το τι μπορει να φταιει??

  ευχαριστω πολυ

 41. Σταματίνα Μαλτέζου

  Για την συλλογη των αυγων κοτας που θα μπουν στην κλωσσομηχανη υπαρχει το χρονικο οριο των 10 ημερων.τι ισχυει για τα αυγα της χηνας?

 42. admin

  Κυρία Σταματίνα για τα αυγά της χήνας μέχρι 8 ημέρες είναι το καλύτερο αρκεί να είναι σε θερμοκρασία από 12C έως 15C και σε υγρασία 83% με 85% και φυσικά όχι ψυγείο και πλύσιμο με διάφορα απορρυπαντικά ή κάτι άλλο.

 43. Γιάννης Βουτυράκης

  Γειά σας και να στε καλά για τις συμβουλές που μας παρέχετε.Μια ερώτηση για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.¨Εχω βγάλει πολλά πουλάκια με την κλωσσομηχανή τα τελευταία χρόνια χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά μια φουρνιά που έβγαλα τελευταία απο κοτοπουλάκια ,ενω το ποσοστό εκόλλαψης ήταν καλό ,μου έβγαλε πουλάκια με στραβα πόδια ή που δεν μπορούσαν να σηκωθουν καθόλου.Το ίδιο με περδικάκια που άρχισαν να βγαίνου χθες.Τι κάνω λάθος και αν υπάρχει τρόπος να το διωρθώσω.Να στε πάντα καλά.

 44. roula

  καπου διάβασα οτι τα αυγά χήνας θέλουν ψέκασμα με χλιαρό νερό.κάθε πότε γίνεται αυτο και ποια μερα ξεκιναει?επίσης εμβολιαζονται οι νεοσσοι χηνας οπως και της κοτας .ευχαριστω για την σελιδα σας

 45. admin

  Κύριε Γιάννη απο οσο ξέρουμε αυτό με τα στραβά πόδια μπορεί να είναι απο κάποια ασθένεια για το οποίο όμως θα πρέπει να ρωτήσετε κάποιον ειδικό, αν και σε μερικές περιπτώσεις άλλων φίλων το πρόβλημα αυτό με τα πόδια έφυγε μεγαλώνοντας τα πουλιά. Δεν έχουμε κάποια σίγουρη απάντηση σε αυτό. Σας ευχαριστούμε για την ερώτηση και άν υπάρξει απάντηση απο ειδικό μπορείτε αν θέλετε να την μεταφέρετε και σε εμάς.

 46. admin

  Κυρία Ρούλα το ψέκασμα ξεκινά απο την ένατη μέ δέκατη μέρα και το κάνετε μία φορά την ημέρα με νερό κοντά στους 25 βαθμούς. Πρίν απο κάθε ψέκασμα αφήστε την μηχανή ανοιχτή για να πέσει λίγο η θερμοκρασία του αυγού. Σχετικά με τον εμβολιασμό καλό θα ήταν να ρωτήσετε έναν ειδικό.

 47. GEORGE

  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΚΚΟΛΑΨΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ.ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΤΑ ΕΚΑΝΑΝ 28 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΚΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 48. admin

  Κύριε Γιώργο παρακάτω σας δίνουμε έναν πίνακα σχετικά με το ερώτημά σας.
  ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΚΚΟΛΑΨΕΩΣ
  Είδος αυγού Διάρκεια εκκολάψεως (ημέρες) Περιστροφή αυγών
  Ορτύκι 16 – 17 Από 1η έως 14η ημέρα
  Κότα 20 – 21 Από 1η έως 18η ημέρα
  Πέρδικα 23 – 24 Από 1η έως 20η ημέρα
  Φασιανός 24 – 25 Από 1η έως 21η ημέρα
  Φραγκόκοτα 26 – 28 Από 1η έως 23η ημέρα
  Πάπια 27 – 28 Από 1η έως 25η ημέρα
  Γαλοπούλα 28 – 30 Από 1η έως 26η ημέρα
  Χήνα 29 – 30 Από 1η έως 27η ημέρα
  Χηνόπαπια 34 – 35 Από 1η έως 31η ημέρα
  Παγώνι 28 – 29 Από 1η έως 25η ημέρα

 49. kiki

  kalispera exw kotoules anakalypsa oti exw kai klwssa ebala se mia fwlia i5 augoulakia amesws pige kai ekatse! simera einai 21 meres alla den bgike kanena poulaki! ti mporei na symbainei?

 50. Γιώργος

  Χαιρετε, αγόρασα την αυτόματη κλωσσομηχανή των 41 αυγών από την fthia.Έβαλα 41 αυγά πριν 20 ημέρες.Σημέρα το πρωί βγήκε το 1ο.Έβαλα 20 από ένα κοτέτσι (τα οποία και δεν βγήκε κανένα)(μάλλον πρόβλημα γονιμότητας) και 21 από ένα άλλο, έχουν βγει 12 και είναι ραγισμένα ακόμη 2-3.Ειμαι ευχαριστημένος με την επιλογή μου γιατί δεν χρειαζόταν να κάνω σχεδόν τίποτα.
  Έστειλα και κάποια mail σχετικά με προβληματισμούς – ερωτήματα και οι υπευθυνοι με κατατόπισαν άμεσα.
  Είχα ένα πρόβλημα με την υγρασία (που λύθηκε) η οποία ήταν υψηλή στην αρχή και δεν κατέβαινε.Σήκωσα ελάχιστα το καπάκι και η υγρασία κατέβηκε σε κανονικές συνθήκες.
  Ένα λαθος που έκανα ήταν ότι δεν έβγαλα τις σχάρες 3 ημέρες πριν γεννηθούνε με αποτέλεσμα να μην υπαρχει χώρος κατα την εκκόλαψη των αυγών.
  Πάμε για δεύτερη παρτίδα με καλύτερα φαντάζομαι αποτελέσματα!!!!!

 51. admin

  Κύριε Γιώργο σας ευχαριστούμε που μοιράζεστε μαζί μας την εμπειρία σας και ευχόμαστε οι επόμενες να είναι πολύ καλύτερες, εμείς θα είμαστε στην διάθεσή σας για όποια απορία ή συμβουλή χρειαστείτε.

 52. admin

  Κυρία Κική αν δεν βγούνε μέχρι και την 24-25η μέρα τότε μάλλον τα αυγά σας ή είναι άσπορα ή η κλώσα σας δεν έκανε τελικά την δουλεία της σωστά. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να υπάρξουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από αυτήν.

 53. giannis

  Γεια σας.Εχω βαλει 20 αυγα κοτας σε μια παλια μηχανη.Εχοθν περασει 21 μερες και δεν εχουν βγει.Θελς να μαθω αν θα βγουν.Τα γηριζα μια φορα την μερα και εβαζα νερο σε ενα μπολακι για να εχει υγρασια.Στης 22 μερεσ που δεν εχουν βγειν εσπασα ενα για να δς και ειχε μεσα ενα ποθλακιζωντανο.Αλλα δεν ηταν απαπτηγμενο.Πειτε μου τι να κανω

 54. Για τα κοκόρια που λέει η κύρια Παρασκευή τα αυγά πρεπει να έχουν μεγαλύτερη μύτη απο τα αλλα

 55. ΗΛΙΑΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΒΓΑΛΛΑ 30 ΦΑΣΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ 15 ΠΕΡΔΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΗΧΑΝΗ. ΟΜΩΣ 4 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΑΝΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ;; Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ 37.9C ΤΑ ΑΥΓΑ ΓΥΡΙΖΑΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ 21 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΑ ΑΦΗΣΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ.

 56. admin

  Κύριε Ηλία δεν νομίζουμε οτι πήγε κάτι στραβά σχετικά με την εκκόλαψη. Το πρόβλημα αυτό το συναντάμε και σε άλλα έιδη πουλιών πχ. κότας. Μάλλον αυτά τα πουλάκια βγηκαν αδύμανα. Αφήστε τα και μπορεί να τελικά να δυναμώσουνε και αυτά.

 57. giorgos

  apo ta 28 gonima ayga vgikan ta 2 ta ipolipa paithanan mesa eitan xamili i igrasia?o aerismos?i mixani m einai hova bator 1602n

 58. admin

  Κύριε Γιώργο αν και δεν έχουμε δουλέψει αυτήν την μηχανή και δεν γνωρίζουμε και πολλά για αυτήν απο το ποσοστό που μας λέτε οτι βγήκε τότε μάλλον υπήρξε πρόβλημα και με την υγρασία αλλά και με την θερμοκρασία. Πάντος υπάρχει και η πιθανότητα η μηχανή να μην έχει απολυμανθή και να υπήρξε τόση θνησιμότητα και απο κάποιο μικρόβιο. Ας ελπίσουμε την επόμενη φορά να είναι 100% η επιτυχία σας.

 59. Γιώργος

  Χαιρεται και πάλι. Σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη παρτίδα που έβαλα. Απο 34 αυγά εχουν βγει τα 20.Τα άλλα 14 αυγά δεν εχουν κανένα ραγισμα προς το παρον.
  Θα ήθελα να ρωτησω αν γνωριζει κάποιος απο που μπορω να προμηθευτω αυγα γαλοπουλας για εκκολαψη.(Ας είμαστε καλα για του χρονου – περιοχη Θεσσαλονίκης)
  Ευχαριστώ.

 60. giorgos

  geia sas 9elw na ma9w pos mporw na ksexwrisw ta gonima avga apo ta agona me to mat:

 61. admin

  Κύριε giorgos για να δείτε τα γόνιμα απο τα άγονα αυγά θα πρέπει να κάνετε ωοσκόπηση με κάποιο ωοσκόπιο.
  http://www.fthia.eu/v1/category/%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD/

  Σε ενα σκοτεινό δωμάτιο και μετά απο μία βδομάδα περίπου που θα είναι τα αυγά στην μηχανή μπορείτε με το ωοσκόπιο να δείτε την δημιουργία ή όχι του πουλιού.

 62. Βασίλης

  Γεια σας
  Έχω μια μηχανή 48 αυγών τελευταία έχω ένα πρόβλημα τα πουλάκια ενώ τρυπούν το τσόφλι δεν καταφέρνουν να βγουν χωρίς βοήθεια και πεθαίνουν μήπως μπορείτε να με πείτε τι φταίει ???

 63. admin

  Κύριε Βασίλη αν και δεν έχουμε κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω θα λέγαμε να κάνετε τα εξής παρακάτω: 1ον τις τελευταίες μέρες που σταματάτε το γύρισμα ρίξτε την θερμοκρασία στους 37 βαθμους (εως 36,8) και ανεβάστε την υγρασία σας. Επείδη γράφετε οτι (τελευταία) εχετε αυτό το πρόβλημα καλό είναι να δείτε τι το διαφορετικό μπορεί να κάνατε κι εσείς και ίσως έτσι να βρείτε και λύση στο πρόβλημα σας.

 64. Βασίλης

  Ευχαριστώ την υγρασία την ανέβαζα ένα που δεν έκανα δεν χαμήλωνα την θερμοκρασία….

 65. Γιάννης

  Καλησπέρα σας. Έβαλα για πρώτη φορά στην Κλωσσομηχανή 41 Αυγών – Αυτόματη (C-5DTH) 41 αυγά από τα οποία 29 ήταν γόνιμα. Μέχρι την 20 μέρα τα πουλιά αναπτυσσόταν σωστά. Την 21 μέρα βγήκαν μόνο 2 . Την 22 μέρα βγήκαν 3 και την 23 μέρα βγήκαν άλλα 15. Τα υπόλοιπα 9 με βάση την ωοσκόπιση που έκανα την 21 μέρα ήταν ήδη νεκρά.Πράγμα που επιβεβαιώθηκε την 24 μέρα. Σε όλο το διάστημα προσπαθούσα να κρατήσω την θερμοκρασία στους 37,7 και την υγρασία στους 60 γυρίζοντας την βίδα μια δεξιά και μία αριστερά. Μήπως η θερμοκρασία έπρεπε να είναι στους 38 τελικά? Ευχαριστώ !

 66. Κωνσταντινος

  Γεια σας, εαν η υγρασια ειναι 80% υπαρχει προβλημα? Πως μπορω να την μειωσω? Να μην βαζω καθολου νερο?

 67. admin

  Κύριε Γιάννη η θερμοκρασία που πρέπει να πάιζει στην μηχανή θα πρέπει να είναι απο 37,3 έως 37,7 (αν ρυθμιστή μια φορά δεν χρειάζετε να πειράζετε συνέχεια τον ρυθμιστή), η υγρασία όμως θα πρέπει να την ανεβάσετε τις μέρες που σταματάτε το γύρισμα των αυγών (70-75%).

 68. admin

  Κύριε -Κωνσταντίνος- η υγρασία στο 80% είναι καλά αν τα αυγά σας είναι στις τελευταίες μέρες και έχετε σταματήσει το γύρισμα τους. Αν στην μηχανή έχετε βάλει νερό όπως δείχνει στις οδηγίες τότε δεν υπάρχει πρόβλημα ότι κι αν γράφει το υγρασιόμετρο. Τα ερασιτεχνικά υγρασιόμετρα δεν είναι τόσο ακριβές στις μετρήσεις τους (ενα καλό υγρασιόμετρο έχει πάνω απο 60€). Βάλτε νερό όπως λένε οι οδηγίες και δεν θα εχετε κανένα πρόβλημα γιατί οι μηχανές μας είναι ογκομετρημένες και δέχονται ακριβώς την υγρασία που χρειάζετε.

 69. admin

  Σας ευχαριστούμε όλους για την εποικινωνία σας μαζί μας και για όποια πληροφορία θέλετε μπορείτε επίσης να μας καλείτε στα τηλέφωνά μας :
  Σταθερό — 22310 50708
  Κινητό — 6944 557733
  Είμαστε δίπλα σας σε όποια απορία σας και για όποια ενημέρωση χρειαστεί.

 70. Γιάννης

  Πίστευα ότι πρέπει πάντα να την ρυθμίζω στους 37.7. Ευχαριστώ πολύ. Επίσης 2 από τα κοτοπουλάκια βγήκαν με το ένα πόδι στα πλάγια χωρίς να μπορούν να σηκωθούν. Να περιμένω μήπως και γίνουν ή τζάμπα τα βασανίζω ?Έχουν περάσει 10 μέρες.

 71. admin

  Κύριε Γιάννη σχετικά με τα 2 πουλάκια που έχουνε πρόβλημα δεν ξέρουμε να σας απαντήσουμε.

 72. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Καλημέρα.Σήμερα είναι η 21η μέρα για 40 αυγά που έβαλα σε μηχανή C-5DTH.
  Την 19η μέρα βγήκαν 2 πουλιά, την 20η βγήκαν 12 και σήμερα ως τώρα ακόμα 4 πουλια.το λάθος που έκανα ήταν ότι τις πρώτες 6 μέρες η θερμοκρασία έπιανε τους 39,1 μετά για όλο το υπόλοιπο 37,7.πόσο σοβαρό λάθος κρίνετε ότι η΄ταν αυτό ? και αν σε αυτό ωφείλεται η απώλεια όπως δείχνουν τα πράγματα 20 αυγών.(και τα 40 αυγα είχαν σπόρο).ευχαριστώ.

 73. admin

  Κύριε Δημήτρη οτι η θερμόκρασια ήταν υψηλά για 6 μέρες πάιζει σε ενα μικρό ποσοστό να μην βγούνε όλα τα πουλιά αλλά κατά την γνώμη μας μην βγάλετε ακόμα την μηχανή απο την μπρίζα και αφήστε τα αυγά έως και την 24 μέρα μέσα να δείτε αν θα βγούνε και άλλα πουλάκια (αν δεν εχουν βγεί ακόμα και τώρα που σας απαντάμε). Επίσης καλό θα είναι όταν σταματάμε το γύρισμα των αυγών να μην ανοίγουμε το καπάκι της μηχανής και να χαμηλόνουμε την θερμοκρασία ώστε να μην παθαίνουν θερμοπληξία τα πουλάκια και σκάνε μέσα στο κέλυφος. Πάντως απο την στιγμή που 20 (μέχρι τώρα) πουλάκια βρήκανε τον δρόμο τους τότε τότε μάλλον θα τον βρούνε κι άλλα. Τα πιό γερά πουλιά είναι αυτά που βγαίνουν πρώτα ασχέτος αν όλα τα αυγά (όπως λέτε) είναι με σπόρο. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα και για όποια απορία μπορείτε να μας ενοχλείτε και στα τηλέφωνά μας 22310 50708 και 6944 557733.

 74. GEORGE

  ΕΒΑΛΑ ΑΥΓΑ ΟΡΤΥΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΟΛΑΠΤΙΚΗ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ .ΕΝΩ ΤΗΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΕΠΙΤΗΧΙΑ ΗΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 85% ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΕΤΥΧΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΕΙΧΑΝ ΠΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΤΟΙΜΑ.ΤΑ ΑΦΗΣΑ 19 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΗΘΕΛΑΝ ,ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΕΝΩ ΖΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΑ. Η ΕΠΟΧΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ.

 75. Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά και για τις Αγιες αυτές μέρες και ελπίζουμε η Νέα Χρονιά να φέρει σε όλους μας όλα αυτά που ζητάμε και όλους αυτούς που αγαπάμε.

 76. Νektarios

  To νερό που συμπληρώνουμε στην εκκολαπτική μηχανή για την υγρασία, τι θερμοκρασίας πρέπει να είναι; ( κρύο, χλιαρό ή ζεστό;)

 77. admin

  Κύριε Νεκτάριε δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα σε αυτό αλλά το καλύτερο είναι το νερό να μην είναι πολύ κρύο αλλά χλιαρό (25 βαθμούς περίπου).

 78. dimitrap

  καλημέρα σας, θέλω να βάλω αυγά χήνας σε μηχανή αυτόματη των 49 αυγών.
  1ον πόσο καιρό μπορούν να αποθηκευτούν τα αυγά χήνας;
  2ον μέχρι πόσα αυγά να μπούνε στη μηχανή;

  σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

 79. admin

  dimitrap: Μπορείτε να δείτε εδώ πληροφορίες σχετικά με τα ερωτήματά σας.
  http://klossomixanes-fthia-eu.webnode.gr/%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1-link/

  Στην μηχανή μπορείτε να βάλετε 20 με 25 αυγά χήνας στην κάτω σταθερή σχάρα.

 80. dimitrap

  Σας ευχαριστώ πολύ. θα σας ενημερώσω για την πρόοδο της διαδικασίας!

 81. Κώστας

  Την κλωσσομηχανή με τι την απολυμαίνουμε και πού το βρίσκουμε αυτό;

 82. admin

  Κύριε Κώστα αυτό που προτείνουμε σε όλους τους πελάτες μας και φίλους είναι η απολύμανση τις μηχανής να γίνετε με χλιαρό νερό και μαγειρική σόδα. Πάντως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε χημικό για την απολύμανση.

 83. Μαρία

  Καλησπέρα,ξεκίνησα πρώτη φορά να κάνω αυγά κότας, οι κότες μου είναι πολύ γέρικες και πολύ λίγες γεννάνε οπότε είχα μόνο 3 αυγά. Τα έβαλαστην κλωσσομηχανή μου, την covatutto και από τα 3 βγήκαν τα δυο, πολύ καλά, τα άφησα να στεγνώσουν και τα μετέφερα σε μια κούτα, σήμερα μου πέθανε το ενα κοτοπουλάκι ύστερα απο 5 μέρες. Θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε μερικές παραπάνω πληροφορίες σχετικά με αυτή την διαδικασία, τι πρέπει να τρώνε, σε τι περιβάλλον πρέπει να είναι μετά την εκκόλαψη ( η κουτα με μία λάμπα είναι αρκετή? ), πόσες μέρες πρέπει να μείνουν εκεί και πότε μπορούν να μεταφερθούν στο κοτέτσι. Ηδη τώρα αυτό το κοτοπουλάκι που έχω απ ότι διάβασα και βλέπω πρέπει να είναι κόκορας και επείδη έχω ήδη τον έναν δεν ξέρω τι να κάνω. Θέλω την επόμενη φορά να είμαι πλήρως προετοιμασμένη αλλα δυστυχώς δεν γνωρίζω τίποτα και όσους ρώτησα μου έδωσαν λάθος πληροφορίες ( όπως ας πούμε, πιθανόν,να ευθύνεται η θερμοκρασία για τον θάνατο του ενός κοτόπουλου). Δεν το κάνω επαγγελματικά απλά θέλω να βγούν πιο νέες κότες. Ευχαριστώ και περιμένω την απάντηση σας για να μάθω.

 84. διονυσης

  Καλησπέρα σας.έχω πάρει απο εσάς την αυτόματη κλωσσομηχανη 41 αυγών και την γεμισα με αυγά πριν 22 μέρες και ακόμα δεν έχει βγει κανένα .στην 15 και 16 Μερα έπεσε η ασφάλεια του σπιτιού μου για 4 ώρες περιπου άλλα την μηχανή την είχα μέσα στο σπίτι και ενα άλλο είναι οτι εβγαλα την σχάρα που τα γυρνούσε και τα έβαλα στην αλλη που είναι απο κάτω .την υγρασία όλο τον Κάιρο την είχα στους 60 βαθμούς και σήμερα το πρωι είδα 2 αυγά να κουνιουνται αλλά τώρα σταμάτησαν.να τα αφήσω κι άλλο η να τα βγάλω και να βάλω καινουρια

 85. Κώστας

  Στην αυτόματη μηχανή των 41 αυγών που έχω οι δεξαμενές Α και Β δεν είναι πλήρως στεγανοποιημένες μεταξύ τους οπότε και πλημμυρίζουν νερό από την αρχή και οι δύο. Πρέπει να ασχοληθώ με τη στεγανοποίησή τους ή η αυξημένη από την αρχή υγρασία δεν παίζει σημαντικό ρόλο;

 86. admin

  Κύριε Κώστα αν δεν σας κάνει κόπο κάντε μας ενα τηλέφωνο στα γνωστά μας τηλέφωνα για να σας δώσουμε λύση στο πρόβλημά σας.

 87. admin

  Κύριε Διονύση απο οτι καταλαβαίνω βγάλατε τα αυγά την 15 μέρα απο την κινητή σχάρα και τα βάλατε στην σταθερή με αποτέλεσμα να μην γυρνάνε τα αυγά που κανονικά θα έπρεπε να τα αφήσετε εως την 18η μέρα να γυρνάνε.
  Σχετικά με την διακοπή των 4ων ωρων δεν υπάρχει πρόβλημα αν σε αυτό το διάστημα δεν ανοίξατε την μηχανή για να μην χάσει την θερμοκρασία της.
  Μπορείτε να μας καλέσετε στα γνωστά τηλέφωνα για όποια σας απορία για να σας δώσουμε άμεσες λύσεις στα προβλήματά σας.

 88. admin

  Κυρία Μαρία σχετικά με την λάμπα που πρέπει να έχετε στην θερμομάνα δεν μπορούμε να σας δώσουμε σαφής οδηγίες μιας και παίζουνε πολλά ρόλο πχ. μέγεθος κουτιού, ύψος λάμπας, τύπος λάμπας κα. Πάντος σχετικές οδηγίες για την Εκκόλαψη και Επώαση των αυγών σας μπορείτε να δείτε στον παραπάνω πίνακα για καλύτερη δική σας ενημέρωση. Σχετικά με την τροφή των νεοσσών μπορείτε να ενημερωθείτε απο κάποιο κατάστημα που πουλά ζωοτροφές.

 89. Γιάννης

  Καλησπέρα.Θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να ψεκάσω τα αυγά κότας με νερό ώστε να σπάσει το τσόφλι.Παρατηρώ ότι το τσόφλι παρόλο που ανεβάζω την θερμοκρασία είναι πολύ σκληρό.

 90. admin

  Κυριέ Γιάννη αυτό που θα πρέπει να ανεβάσετε οταν σταματάτε το γύρισμα είναι η υγρασία και όχι η θερμοκρασία, αντιθέτως ή θερμοκρασία θα πρέπει να την ρίξουμε κατά έναν βαθμό περίπου στους 36,5.

 91. Nick

  Oταν βγουν τα πουλάκια πρεπει να πατούν σε δάπεδο σαγρέ αλλιώς στραβώνουν τα πόδια τους και φαίνονται σαν παράλυτα δεν ειναι αρρώστια.

 92. μαγδα

  γεθα σας .εβαλα 48 αυγα και βγηκαν 22 πουλακια .τα υπολοιπα σχηματισμενα κανονικα και αλλα μισα .πως χαμηλωνω τη θερμοκρασια τις τελευταιες μερες;; ειναι προγραμματισμενη στου; 37,6. μηπως σκασανε πριν βγουν; ευχαριστω πολυ.!!!!

 93. admin

  Κυρία Μάγδα η θερμοκρασία σας είναι ακριβώς οτι πρέπει και δεν χρειάζετε ρύθμιση. Δεν μας λέτε τον τύπο τις μηχανής σας και δεν μπορούμε ετσι να σας δώσουμε οδηγίες σχετικά με το ερρωτημά σας σχετικάμε την θερμοκρασία και επίσης δεν μας αναφέρατε σχετικά με την υγρασία που είχατε στην μηχανή στο τέλος.

  Πάντως αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι οτι πολλές είναι αυτές οι φορές οπου τα πουλάκια φτάνουν σε ενα σημείο μέσα στο αυγό αλλά δεν συνεχίζετε η ανάπτυξή τους λόγο ασθένειας η ασθενές σπόρου. < < Η φύση ευνοεί τους δυνατούς >> .

 94. Giorgos

  η καταλιλη θερμοκρασια και υγρασια για αυγα ορτυκιου ποια ειναι;

 95. δημητρης σεργης

  Καλησπερα απο ναξο,ποσα αυγα απο ορτυκι,φασιανο και γαλοπουλα μπορω να βαλω στην μηχανησας ημιαυτοματη 82 αυγων κοτας?ευχαριστω

 96. βασιλης

  Γεια σας μολις αγορασα την κλωσσομηχανη σας και εχω βαλει καμια εικοσαρια αυγα παπιας και εχω το εξης προβλημα…η υγρασια φτανει μολις το 70% εχω βαλει νερο και στις δυο αβλακωσεις πως θα μπορεσω να αυξησω την υγρασια για να φτασει το 85;;;;ευχαριστωω

 97. admin

  Κύριε Giorgos τα αυγά ορτυκιού θέλουν την ίδια θερμοκρασία (37,7) και υγρασία (65% – 75%) με τα αυγά της κότας.

 98. admin

  Κύριε Δημήτρη Σέργη … η μηχανή μας έχει σχάρα για 41 αυγά μεγάλα όπως και της γαλοπούλας αλλά μπορείτε να αγοράσετε και έξτρα σχάρα για μικρότερα αυγά χωρητικότητας 74 αυγών όπως του ορτυκιού.

 99. admin

  Κύριε Βασίλη η υγρασία σας μέσα στην μηχανή είναι εντάξει, αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να ψεκάζετε με χλιαρό νερό τα αυγά μία φορά την ημέρα.

 100. Νektarios

  Καλημέρα σας δύο ερωτήσεις όταν λέμε 1 ημέρα εννοούμε την ημέρα που μπαίνουν τα αυγά στην κλωσσομηχανή ή την επόμενη;

 101. Γιώργος

  Κύριε Νεκτάριε αν τα βάλετε Δευτέρα πρωί τότε ξεκινάτε το γύρισμα την Τρίτη το πρωί πχ.

 102. stauros

  Geia kai xara yparxei kapoio video gia na dw pws douleyoun oi ksepoupouliastres eco?
  Eyxaristw

 103. Μαλγαρινου Ευαγγελια

  Εχω μια κλωσσομηχανη με δυο πατωματα απο το κατω πατωμα σκανε κανα δυο αυγα απο τα 42 ,ενω επανω καμια 25-30 αυγα μπορειτε να μου πειτε τι φταιε και δεν σκανε τα κατω;!!!!

 104. admin

  Γειά σας κύριε Στάυρο, δεν έχουμε κάποιο βίντεο δικό μας που να δείχνει ακριβώς πως δουλεύουν οι ECO αποπτιλωτήρες αλλά θα κοιτάξουμε να ανεβάσουμε κάποιο.

 105. admin

  Κυρία Ευαγγελία αυτό που σας προτείνουμε για το πρόβλημα σας είναι να βάλετε την μηχανή να δουλεύει στους 38 με 38,5 βαθμούς και στο πρώτο πάτωμα να μην βάζετε αυγά στις πλαϊνές θέσεις (4τράδες). Ενημερώστε μας για όποια αποτελέσματα μετά απο αυτό που σας είπαμε.

 106. ΒΣΙΛΗΣ

  καλημερα και απο εμενα θα ηθελα να ρωτησο, εχω κανη και εγω μια μηχανη και αυτο που δεν γνωριζω οτι ο εξαερησμος ποσο μεγαλος πρεπει να ειναι «η μηχανη ειναι απο ψυγειο το επανο μερος η καταψηξη εχω βγαλη μια φορα πουλακια και πυστευω οτι πηγε καλα 42 αυγα 30 πουλακια θα ηθελα αν μπορω να την βελτιοσω ευχαρηστω εκ των προτερων

 107. Στέλιος Μακρής

  Γειά σας. Έβαλα 27 αυγά στην κλωσσομηχανή σε θερμοκρασία 37,7 βαθμούς κελσίου. Μέχρι την 21η μέρα είχαν εκκολαφθεί 13 κοτοπουλάκια. Έσπασα 1 αυγό, έβγαλε αίμα και το κοτοπουλάκι ήταν ζωντανό.Μήπως ξέρετε να μου πείτε γιατί δεν ολοκληρώθηκε στις 21 μέρες; Τι λάθος μπορεί να έγινε; Τι πρέπει να κάνω σε τέτοιες περιπτώσεις; Ευχαριστώ

 108. admin

  Κύριε Στέλιο αν όλα είναι όπως τα λέτε τότε θα πρέπει να σας ενημερώσουμε με λύπη οτι μάλλον σκοτώσατε ενα πουλάκι. Το οτι λέμε οτι θέλουν 21 μέρες για να βγούνε δεν πάει να πει οτι δεν υπάρχουν και φορές που μπορεί και να βγούνε τα πουλάκια στις 22 ή 23 ή και 24 μέρες. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε τις άλλες φορές είναι οτι κάνατε και αυτή την φορά μέχρι και πρίν την στιγμή που σπάσατε το αυγό και φυσικά λίγο παραπάνω υπομονή. Σας ευχαριστούμε και εμείς για την επικοινωνία σας μαζί μας.

 109. Στέλιος Μακρής

  Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας η οποία αποδείχτηκε και απόλυτα ορθή. Μετά το σπάσιμο του ενός αυγού, από τα υπόλοιπα που είχαν απομείνει, βγήκαν σταδιακά τις δύο επόμενες ημέρες ακόμη 6 πουλάκια.

 110. admin

  Κύριε Στέλιο ελπίζουμε την επόμενη φορά τα αποτελέσματά σας να είναι τα καλύτερα.

 111. Γιωργος

  Καλημέρα
  Εχω μια κλωσσομηχανη την έχω ρυθμίσει στους 37.6 βαθμούς Κελσίου έβαλα 1 extra υγρασιομετρο-θερμόμετρο μέσα στην μηχανή και βλέπω ότι έχει διαφορά γύρω στους 2 βαθμούς δηλαδή 35.3 και υγρασία κοντά στο 15% διαφορά πιο πανω, ποια από τις 2 μετρήσεις να πιστέψω της μηχανης η το άλλο που πρόσθεσα μεσα? Έβαλα και υδραργύρου και υγρασιομετρο με βελόνα ή ίδια διάφορα περίπου.
  Ευχαριστώ

 112. admin

  Κύριε Γιώργο αυτό που κάνατε εσείς το έχουν κάνει και κάτι χιλιάδες άλλοι. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε τί απόκλιση σας λέει το ψηφιακό επάνω (<>0,5) και ανάλογα να ρυθμίσετε την θερμοκρασία. Δλδ αν το όργανο έχει απόκλιση > 0,5 (το ψηφιακό δείχνει 0,5 βαθμούς παραπάνω) τότε θα πρέπει να ρυθμίσετε την θερμοκρασία σας να δείχνει 0,5 βαθμούς παραπάνω απο αυτό που θέλετε. Στην περίπτωσή σας (αν και η σωστή μέτρηση θερμοκρασίας είναι στο σημείο που είναι ο αισθητήρας της μηχανής) σας προτείνουμε να ανεβάσετε την θερμοκρασία κατά εναν βαθμό για είστε στα μισά απο την διαφορά που σας δίνουν τα 2 όργανα. Σε περίπτωση που θέλετε παραπάνω πληροφορίες καλέστε μας στα τηλέφωνά μας.

 113. Βασίλης

  Καλησπέρα σας,
  Είχα βάλει στην κλωσσομηχάνη μου 20 αυγά φραγκόκοτας εκ των όποιων βγήκε μόνο το ένα. Το μοναδικό από αυτά, βγήκε πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία. Αφότου είχε περάσει και η προκαθορισμένη ημερομηνία, βλέποντας ότι τα υπόλοιπα δεν έβγαιναν, περίμενα άλλες δύο ημέρες. Πέπεισμένος, μέτα και από το διάστημα των δύο ημέρων, ότι τα αυγά δεν θα έβγαιναν έξετεσα τουλάχιστον το εσωτερικό τους για να δω αν είχε σχημαστιστεί. Τελικά σχηματιστηκε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, αποκλείοντας το ενδεχόμενο τα αυγά να ήταν άνω των 7 ημερών, γιατί ενώ είχε σχηματισεί το εσωτερικό τους, δεν κατάφεραν να επιζήσουν; Τώρα ξαναπροσπαθώ με αυγά χήνας, αν και είναι μόνο τρία, γιατί δεν κάτεφρα να βρω άλλα, ευελπιστώ τουλάχιστον σε αυτά.

 114. admin

  Κύριε Βασίλη πρίν απο εσάς μερικές χιλιάδες ακόμα κόσμος ρώτησε αυτό ακριβώς που ρωτάτε κι εσείς και η απάντήσεις πολλές και ποικίλες. Ας το πάμε βήμα βήμα … αφού βγήκε ενα πουλάκι τότε μάλλον οι συνθήκες στην μηχανή σας ήταν εντάξει για μπορέσει να δημιουργηθεί και όπως λέτε να δημιουργηθούν και τα υπόλοιπα, αλλά γιατί μόνο ένα να βγεί και όχι και τα άλλα και εδώ λοιπόν (εμείς τουλάχιστον ) θέλουμε να σας απαντήσουμε οτι μάλλον με την φύση δεν μπορούμε ούτε να τα βάλουμε αλλά ούτε και να την νικήσουμε. Τελικός θέλουμε να πούμε ότι μάλλον δεν ήταν γερά για να βγούνε στην ζωή και έτσι δεν μπορέσανε να σκάσουνε μύτη στον κόσμο αυτό. Την επόμενη φορά προσέξτε λίγο παραπάνω απο πού είναι τα αυγά (αν το κοτέτσι ή η φάρμα πληροί τις προυποθέσεις) για να είστε πιό σίγουρος για αυτά. Φτιάξτε σιγά σιγά τα δικά σας πουλιά για να βγάζετε τα δικά σας αυγά που σας ενδιαφέρουν για να έχετε το κεφάλι σας σίγουρο αλλά και σίγουρα αποτελέσματα. Ελπίζουμε νας μην σας κουράσαμε και θα θέλαμε και γνώμες φίλων αν μπορούνε να δώσουνε μια απάντηση στα ερωτήματα όλων. Σας ευχαριστούμε.

 115. Μαλγαρινου Ευαγγελια

  Eυχαριστω πολυ για την βοηθεια .Αυτην την φορα απο το κατω πατωμα της κλωσσομηχανης βγηκαν 23 πουλακια .

 116. admin

  Κυρία Ευαγγελία είμαστε κι εμείς χαρούμενη γιατί μπορέσαμε να σας βοηθήσουμε για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθεια σας να δημιουργήσετε νέες ζωές. Ελπίζουμε το καλύτερο σε όλες σας τις προσπάθειες.

 117. Καλησπέρα,

  Έβαλα για πρώτη φορά κλοσομηχανή 48 αυγών, σήμερα το πρωί συμπληρώθηκε η 21η ημέρα και μέχρι το μεσημέρι είχαν βγει δύο πουλάκι και είχαν ραγίσει άλλα 4-5.
  Μετά από 12 ώρες δοκίμασα 2-3 αυγά από μόνος μου και βρείκα ένα κλούβιο και δύο με πουλάκια τα οποία είναι ζωντανά.

  Το ερώτημά μου είναι εφόσον έχει περάσει η 21η ημέρα να δοκιμάσω να δώ πια έχου πουλιά και να τα βοηθήσω να βγού;

  Και αν το κάνω θα σώσω κάποια ή είναι άδικος κόπος;

  Ευχαριστώ

 118. admin

  Γιάννη ασε τα αυγά στην μηχανή για παραπάνω απο τις 21 μέρες γιατί μερικές φορές τα αυγά δεν σκάνε πάντα τις ημέρες αυτές και μπορεί να δείς να σκάνε και στις 22 και 23-24 μέρες. Απο την εμπειρία μας πάντος θέλουμε να σου πούμε οτι αν τα πουλάκια δεν καταφέρουν να βγούνε μόνα τους τότε μάλλον ειναι άδικος κόπος να προσπαθείς εσύ να τα βγάλεις.

 119. Στέλιος Μακρής

  Για τον Γιάννη; Στη περίπτωσή μου όταν είχαν συμπληρωθεί 21 μέρες και είχαν μείνει 5 αυγά τα οποία δεν ήταν κλούβια (τα κλούβια αναγνωρίζονται εύκολα), τα χτύπησα επιφανειακά και δημιουργήθηκε ρωγμή στο αυγό. Τα έβαλα πάλι στην μηχανή και σε 12 ώρες βγήκαν 5 ωραία πουλάκια τα οποία και επιβίωσαν.

 120. Θρασύβουλος

  καλησπερα ηθελα να ρωτησω κατι εχω φτιαξει μια κλωσομηχανη με αντιστασεις και ενα ανεμιστηρα στην πανω μερια για να διανεμι τν αερα πρωτον απο την πρωτη μερα που βαζουμε τα αυγα τα γιρναμε η τα αφηνουμε ενα 24ωρο και μετα τα γυρναμε και ποσες φορες (να πω οτι εχω αγορασει μηχανημα και τα γυρναει αυτοματα )
  και δευτερων η μηχανη χρειαζεται τρυπες να ανανεονεται ο αερας η δεν χρειαζεται καθολου τρυπες

 121. petros

  Γεια σας εγω εχω μια απορεια εχω βαλει στην εκκολαπτικη μου 30 αυγα κοτας και 120 ορτυκιου εχω ρυθμισει σωστα την θερμοκρασια και την υγρασια αλλα το ποσοστο επιτυχειας μου ηταν 2% για κοτες και 15% για ορτυκια ενω αλλες φορες που τα εβαζα χωρια ειχα περιπου 70% επιτυχεια. τα γυρνουσα 3 φορες την ημερα και απο οτι ειδα ολα τα αυγα ειχαν σπασει για να εκκολαπτουν αλλα παιθεναν μεσα στα αυγα.Τι μπορει να ευθεινετε το οτι εβαλα αυγα κοτας και ορτυκιου μαζι?

 122. ΑΝΔΡΕΑΣ

  σε μια φτιαχτη μηχανη επωασης ο ανεμιστηρας πρεπει να φυσαει πανω στα αυγα ! .το νερο για υγρασια που μπαινει! πανω η κατω απο τα αυγα!

  τον αισθητηρα του θερμαστατη πρεπει να τον φυσαει το βεντιλατερ!

  ποια ειναι η κανονικη υγρασια που πρεπει να εχει εκτος τις 3-4 τελευταιες ημερες που θελει εως και 80%

  ευχαριστω πολυ.

 123. admin

  Κύριε Θρασύβουλε τα αυγά τα γυρνάμε την επομένη απο την ημέρα που τα βάζουμε στην μηχανή και ναι χρειάζετε να έχουμε μια μικρή τρύπα για να παίρνει φρέσκο αέρα η μηχανή μας.

 124. admin

  Κύριε Πέτρο αν όλα ήταν Οκ (απο θέμα θερμοκρασίας και υγρασίας) τότε ίσως να είχατε πολλά άσπορα ή ακόμα και κάποια ασθένεια που να μην άφησε τα αυγά να τελειώσουν την ανάπτυξή τους έως το τέλος.

 125. admin

  Κύριε Ανδρέα είναι καλύτερα ο ανεμιστήρας να μην ρίχνει τον αέρα πάνω στα αυγά (οχι οτι και το άλλο είναι λάθος), και το μπολάκι με το νερό το βάζουμε συνήθως στον πάτο τις μηχανής. Για τον θερμοστάτη δεν υπάρχει πρόβλημα αν τον παίρνει ο αέρας (μιας και η στροφές του ενμιστήρα είναι λίγες). Η κανονική υγρασία είναι μεταξύ 55 με 60% (αυτό αναγράφετε και στην αρχή των οδηγιών μας).

 126. Kostas

  Καλησπέρα,
  Αγόρασα μια κλωσσομηχανή 180 αυγών και έβαλα 1 αυγό από ορτύκι σήμερα έπρεπε να εκκολαφτεί αλλά δεν βγήκε. Όλες οι μετρήσεις ήταν ακριβείας και ήταν κανονικές. Τι λέτε να έφταιξε;
  Ευχαριστώ πολύ.

 127. γεια σε ολους.εγω εχω φτιαξημητν μηχανη μου απο ενα μικρο ψυγειο .την πρωτη και για πρωτη φορα που την δουλεψα εβαλα 21 αυγα κοτας και μου βγηκαν τα 9.και σημερα ξανα εβαλα αλλα 16.εχω την καταλιλη υγρασια και θερμοκρασια και αν πανε ολα καλα τοτε μεχρι της 1 ιουλιου θα βγουνε ολα τα πουλακια.συβμουλη : απολυμενουμε καλα με διαλημανο υνοπνευμα με νερο την μηχανη,την δουλευουμε 24 με 28 ωρες αδεια,και οταν γηνη αυτο πρεπει να εχουμε αυγα μεχρι 6 ημερων και οχι λιγοτερο η περησοτερων ημερων,μωλης περασουν οι 24-28 ωρες και πρην τα βαλουμε τα αυγα στην μηχανη τα πλενουμε με ναρο της βρυσσης στην ιδια θερμοκρασια που εχουν τα αυγα,μεχρι να τελιωσουμε το πλησιμο τα πρωτα αυγα εχουν στεγνωση και μωλις πληνουμε και τα τελευταια τα αφηνουμε 2-3 λεπτα να στεγνωσουν κι αυτα.τοτε τα βαζουμε στην μηχανη και μετραμε της μερες μεχρι την 18η που πρεπει να βγαλουμε τα αυγα απο της θηκες και να τα βαλουμε σε ενα ραφακι (οπιος εχει φτιαξει μονος του την μηχανη οπως εγω) με ενα κωματι σιτα περασμενη σε αυτο,και απο τοτε και μετα μεχρι την τελευταια μερα που θα αρχησουν να σπανε το τσοφλι τους τα ψεκαζουμε καθε 15 λεπτα.

 128. εγω αλο θελω να ρωτησο.μετα απο ποσες ωρες ξεκιναει το εμβριο να πιανετε στο αυγο ;;;;; ξερει κανεις ;;;
  γιατι σημερα στης 14:00 το μεσιμερη τα εβαλα τα αυγα.

 129. ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΗ Κλωσσομηχανή 41 Αυγών – Αυτόματη (C-5DTH) ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΩ ΣΕ ΚΛΩΣΣΟΜΗΧΑΝΗ 82 ΑΥΓΩΝ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΟΡΟΦΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΚΑΙ 2 ΟΡΟΦΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΛΩΣΣΟΜΗΧΑΝΗ 123 ΑΥΓΩΝ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ.

 130. admin

  Κύριε Γιώργο σχετικά με το ερώτημά σας αν μπορείτε να κάνετε την μονή σας μηχανή διπλή με 2ο πάτωμα σας ενημερώνουμε οτι δεν μπορείτε για τί η μονή μηχανή φορά επάνω μικρότερη αντίσταση και δεν θα μπορέσει να καλύψη και τα 2 πατώματα.

 131. makis

  Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξή: Έχω μια κλωσσομηχανή και η θερμοκρασία της παίζει από τους 37,5 έως τους 38 βαθμούς. Κατά τη γνώμη σας είναι υψηλή η θερμοκρασία των 38 βαθμών ή μήπως να την χαμηλώσω;(σημ: τα αυγά που έχω στη μηχανή είναι από γαλοπούλες)

 132. ΓΙΑΝΝΗΣ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΛΩΣΣΟΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΜΕΡΟΚΑ ΟΡΤΥΚΙΑ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΑΜΠΑ; ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ; ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΩΣ, ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΩΡΑ;
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 133. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ

  Καλημέρα. Πήρα την ημιαφτόματη των 41 αυγών απο τον κ. Τζινάβα και σε σύνολο 25 γόνιμα βγήκαν τα 18. Τα 2 αν και τρύπησαν το τσόφλι δεν τα κατάφεραν να βγούνε. Κακός που δεν τα βοήθησα. Τα άλλα 5 όμως αν και ήταν έτοιμα δεν βγήκαν ποτέ. Η υγρασία στο φουλ και με ραντισμα και η θερμοκρασία στους 37,5. Μήπως υπάρχει κάποια εξήγηση; Πάντως για πρώτη φορά είμαι απόλυτα οικανοποιημένος. Αξίζει πολλά η εμπειρία. Σε λίγο πάω για τη δεύτερη φουρνιά.

 134. βασιλης

  γεια σας .θα ηθελα να σας ρωτησω πως μπορω να χαμηλωσω την υγρασία στην κλωσσομηχανη ..η κλωσσομηχανη μου είναι η αυτοματη με τις 41 θηκες

 135. Eιρηνη

  Συγχαρητηρτα για το σαιτ σας.Θα ηθελα να ρωτησω,εχω βαλει 1η φορα 2 κλωσσες,αλλα στις 21,22,23 μερες βγηκε μονο 1 ρουλακι,ολα ενσρορα.Τα υρολοιρα ηταν ψοφια μες στο κελυφος.Εσκασαν λογω ζεστης,ελλειψης υγρασιας,να ψεκαζω μεσα στη σκοτεινη φωλια το τσιμεντο κατω αρο τις φωλιες με νερο και καθε ροτε.

 136. Eιρηνη

  Και κατι ακομη,δεν σηκωσα τις κοτες,αλλα κατευθειαν τους ξαναεβαλα αυγα.Θα αντεξουν,οι κοτες αλλες 21 μερες η οχι…Σας ευχαριστω .

 137. γιαννα

  Γεια σας έχω βάλει αυγά στην μηχανή μας που εχει χώρο για 360αυγα πέρασαν ή 21 μέρες και κατάφεραν να βγουν 60 ενω βλέπω αλλά που προσπαθουν αλλά δεν μπορούν να το σπάσουν το τσόφλι είναι ή 23μερα σήμερα να περιμένω και άλλο?

 138. Σωτήρης Παττιχης

  Έχω μια κλωτσά που κλοτσούσα 7 αυγά ( νανακια) στην 13 μέρα τα άφησε και έμειναν για 10 ώρες χωρίς να τα θερμάνει. Τα πήρα και τα έβαλα στην κλωσσομηχανη. Μπορείτε να μου πείτε εαν εχουν μείνει ζωντανά τα έμβρυα;

 139. Γίνετε να κλωστικό αυγά κότας με ένα λαμπάκι αυτοκίνητου

 140. Φώτης

  Γεια σας έχω την κλωσσομηχανή Αυτόματη (C-5DTH)41 αυγών την πρώτη φορα έβαλα 40 αυγά βγήκε μόνο 1 την δεύτερη φορά έβαλα 35 αυγά και βγήκανε 2 και την τρίτη φορά έβαλα 40 και βγήκανε 2 με θερμοκρασια 37,5 και υγρασια 60% περίπου και μετά 80% στισ τρεις τελαιτεύες ημέρες.Τι μπορεί να φταίει μήπως δεν δείχνει σωστά ο ψηφιακός δείκτης?

 141. admin

  Καλημέρα σας κύριε Φώτη … σχετικά με το ερώτημά σας οι περιπτώσεις αποτυχίας είναι πολλές και το καλύτερο θα ήταν να μας κάνετε ενα τηλέφωνο για να δούμε όλες τις παραμέτρους που θα μπορούσανε να υπάρξουν για να μην υπάρχει το ποσοστό επιτυχίας που θέλετε στην προσπάθεια σας να βγάλετε πουλάκια. Το μεγαλύτερο ποσοστό αποτυχίας πάντος να ξέρετε το έχουν τα αυγά (δλδ να ειναι γόνιμα) και μετά όλα τα άλλα. Σας ευχαριστούμε για την γραπτή σας αυτή αναφορά και περιμένουμε να σας ακούσουμε και στο τηλέφωνο.

 142. Γιώργος

  Καλημέρα και καλο 2016!!
  Τωρ ειμαι στην τεταρτη ημέρα εκωλαψης και η θερμοκρασία ειναι πιο πολυ στους 38 βαθμους πειράζει. ;;
  Και σε ποια ημέρα μπορω να τα δω με τον φακο-ωτοσκοπιο;
  Ευχαριστώ .. ..

 143. admin

  Κύριε Γιώργο Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά …. η θερμοκρασία σας ειναι καλά αρκεί να μην ξεπερνά κατά πολύ τους 38 βαθμούς, τώρα για να δείτε αν τελικά υπάρχει σπόρος στα αυγά σας αλλά και για την πορεία τους μπορείτε να δείτε με ωοσκόπηση μετά απο 7 ημέρες όπου και φαίνετε αμυδρά η δημιουργία ιστού μέσα στο αυγό και αυτό φυσικά μεγαλώνει με το πέρασμα των ημερών. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και μπορείτε να μας καλείτε στα γνωστά τηλέφωνα για όποια σας απορία ή ενημέρωση.

 144. Γιώργος

  Ευχαριστώ για την απάντηση σας.
  Σήμερα 10η ημέρα το εκανα αλλα ολα τα αυγα μου ειναι καφε και ετσι δεν μπορώ να δω καθαρα απλως βλεπω την μεσα πλευρα του αυγου σαν να ειναι λερωμενο!
  Τι σημαίνει αυτο?
  Η μηπως μονο τα ασπρα αυγα μπορούμε να κάνουμε ωοσκοπηση;;

 145. admin

  Κυριε Γιώργο μιας και τα αυγά σας απο οτι καταλαβαίνουμε είναι καφέ προσπαθήστε να κάνετε ωοσκόπηση σε πολύ σκοτεινό χώρο και με ωοσκόποιο που να εχει μεγάλη λάμπα για να μπορέσετε να δείτε πιο καθαρά αν υπάρχει δημιουργία μέσα στο αυγό. Αφήστε να κλέισουν 2 εβδομάδες και προσπαθήστε ξανά ετσι θα είναι καλύτερα.

 146. Γιάννης

  Γεια σας.
  Πολυ ενδιαφερων site.

 147. Γιώργος

  Καλημέρα.
  Μια τελευταία ερώτηση.
  Μέχρι ποσσες ημερς μπορούμε να αφήσουμε τα αυγά στην κλωσσομηχανη γιατι σήμερα εκλεισαν 24 ημέρες και δεν βγηκαν ακομη ολα.

  Ευχαριστω

 148. admin

  Κύριε Γιώργο οι 24 ημέρες νομίζουμε οτι ειναι αρκετές και οτι δεν χρειάζετε να τα αφήσετε άλλο στην μηχανή αν σε περίπτωση δεν υπάρχουν ενδείξεις ζωής στα αυγά που ειναι ακόμα μέσα.

  Καλή σας συνέχεια.

  • Sakis

   Καλησπερα! Συγχαρητηρια για τη δουλεια σας και την εξυπηρετηση σας! Αγορασα τη Παρασκευη κλωσσομηχανή Αυτόματη (C-5DTH)41!Σαββατο την εβαλα να δουλεψει και Κυριακη εβαλα τα πρωτα μου 35αυγα! Η θερμοκρασια ειναι 38.2 και η υγρασια 63-65%. Αναρωριεμαι αν θα πρεπει να μυωσω κατι η απλα ν προσεχω να μην ανεβουνε κι’αλλο! (Αν χρειαζετε να πειραξω την θερμοκρασια, το κανω απο την μικρη βιδα στα πλαγια? Οσο για την υγρασια δε γνωριζω καθολου πως μπορω να τη μειωσω). Ευχαριστω πολυ 🙂

 149. Γιώργος

  Ευχαριστώ για την αππαντηση σας.
  Την εχω ηδη κλείσει.
  Αλλά η επιτυχία ηταν μικρη απο τα 30 αυγα.
  Εβγαλλα 8 πουλακια, ενα ηταν κανοκικο πουλακι αλλα ψωφιο μασα στο αυγο.
  3 κλουβια και τα υπολοιπα φρεσκα αυγα.

  Ευχαριστώ και παλι…..
  Καλη σαςσυνεχεια…..

 150. Γιώργος

  Γεια σας.

  Μια ερώτηση ποια ειναι η θερμοκρασία στην θερμομανα τωρα τα πουλακκα ειναι 12 ημερων.
  Και το ενα πουλακι συνεχειαα κάνει (σαν να φτερνιζεται) τι επαθε.

 151. γιωργος

  Γεια σας.θα ηθελα να ρωτησω ,η αυτοματη μηχανη ξακινα απο την 1 ημερα να γυριζει πως στην 19 ημερα τη σταματαμε;Με το να ελευθερονουμε τα αυγα απο τις θηκες.η οχι.ευχαριστω.

  • admin

   Κύριε Γιώργο η αυτόματη μηχανή έχει 2 πρίζες ή πρώτη δίνει ρεύμα στο καπάκι της μηχανής για την λειτουργία την πλακέτας και τον πάνω εξαρτημάτων και η δεύτερη πρίζα δίνει ρεύμα στο μοτεράκι που γυρνά την σχάρα, άρα όταν εμείς θέλουμε να σταματήσουμε το γύρισμα τότε βγάζουμε απο το ρεύμα την πρίζα που δίνει ρεύμα στο μοτέρ και μόνο.

 152. νταμπακησ αντονησ

  γιασασ μια ερωτιση σε παριπτωσι που σταματιση ο ανεμιστιρασ στι μηχανη 82 αυγων και τα υπολοιπα δουλεβουν οκ.τι πρεπι να καν勤

  • admin

   Κύριε Αντώνη για να σταματήσει ο ανεμιστήρας υπάρχουν 3 περιπτώσεις …
   1ον Εχει πρόβλημα η πλακέτα και λογικά δεν δουλέυει ούτε η αντίσταση (το κόκκινο φωτάκι την μηχανής δεν ανάβει καθόλου)
   2ον Εχει καεί το μοτέρ (πράγμα που μέχρι σήμερα δεν εχει συμβεί ποτέ σε εμάς)
   3ον Κάποιο εμπόδιο δεν το αφήνει να γυρίζει (μπορεί να ειναι κάποιο καλώδιο ή ακόμα και σκόνη που έχει μαζέψει).

 153. νταμπακησ αντονησ

  σασ ευχαριστω για τον χρονοσασ

 154. panagiotis

  pos afksano tin igrasia stin mixanisas tin exo sxedon tria xronia kai mia fora ebgala 21 poulakia apo ta 41

  • admin

   Κύριε Παναγιώτη η υγρασία αυξάνεται οταν μέσα στην μηχανή βάζουμε νερό στα σημεία που μας δείχνει ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε για υγρασία. Αυτό ομως που καταλαβαίνουμε ειναι οτι δεν πρέπει να φταίει μόνο το θέμα τις υγρασίας αλλά και άλλοι παράγοντες. Αν μπορείτε κάντε μας ενα τηλέφωνο για να μπορέσουμε να σας δώσουμε λύσεις στα όποια προβλήματα σας. Τώρα αν είστε τόσο σίγουρος οτι είναι μόνο η υγρασία που εχετε πρόβλημα μπορείτε στις τελευταίες μέρες να ξεκάζετε τα αυγά με χλιαρό νερό για να πάρετε μεγαλύτερη υγρασία και για να γίνει πιο μαλακό το τσόφλι του αυγού. Για την επικοινωνία σας μαζί μας 22310 50708 ή 6944 557733.

 155. kostas

  περασαν οι μερες κ βγηκε ενα 20ωρο πριν ενα μικρο απο αυγα ορνιθας δεν εχει βγει ακομα αλλο…θα βγει η οχι πως εγινε αυτο??τα περισσοτερα ειναι μεσα γεματα αυξησα κατα 2 βαθμους την 8ερμοκρασια κ εχω πολυ καλη την υγρασια

  • admin

   Κύριε Κώστα το οτι βγήκε ενα πουλάκι 20 ώρες νωρίτερα δεν χρειάζετε να σας ανησυχεί μιας και αυτό συμβαίνει κάποιες φορές (συνήθως αυτό γίνετε οταν η μηχανή εχει παραπάνω θερμοκρασία οχι και απαραίτητα όμως). Αφήστε τα αυγά σας μέσα κανονικά και περιμένετε εως τέλους. Κανονικά τις τελευταίες μέρες δεν θα πρέπει να ανεβάζουμε την θερμοκρασία αλλά να την κατεβάζουμε 2 βαθμούς περίπου γιατί αυτές τις μέρες είναι που τα πουλάκια προσπαθούνε να σπάσουνε τα αυγά για να βγούνε και έτσι δημιουργούν και αυτά θερμοκρασία με αποτέλεσμα πολλά να πεθαίνουν απο θερμοπληξία. Επίσης τις τελευταίες μέρες ανεβάζουμε την υγρασία κι αν τα αυγά μας είναι με σκληρό τσόφλι τότε τα ψεκάζουμε και με νερό χλιαρό για να βοηθήσουμε τα πουλάκια μαλακώνοντας τα τσόφλια. Για όποια απορία σας μπορείτε και να μας καλέιτε στα γνωστά τηλέφωνα. Καλή σας Επιτυχία.

 156. Χρήστος

  Γειά σας. Εχω βάλει 25 αυγά κότας σε κλωσσομηχανή αλλά απο λάθος δικό μου ,(έβαλα περισσότερο νερό απο ότι χρειάστηκε), απο την 10η ημέρα μέχρι και σήμερα 17η ημέρα, αυξήθηκε πολύ η υγρασία δηλ. απο την 10η μέχρι την 17η ημέρα η υγρασία είναι 70%-74%. Αυτό θα παρουσιάσει πρόβλημα; και άν ναι τι πρόβλημα θα υπάρξει στο τέλος. Σας ευχαριστώ.

 157. ΜΑΓΔΑ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ / ΣΕ ΜΗΧΑΝΗ JANOEL 48 ΑΥΓΩΝ ΒΓΗΚΑΝ 4.
  ΕΒΑΛΑ ΕΝΑ ΥΓΡΑΣΙΟΜΕΤΡΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ 15 % ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ.
  ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΡΑΣΙΟΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΕΔΕΙΧΝΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 18 ΜΕΡΕΣ?ΤΑ ΑΥΓΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ 1 ΕΚΑΤΟΣΤΟ.
  ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΡΟ. ΑΝ ΓΕΜΙΣΩ ΤΟ ΕΝΑ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ.
  ΤΟ ΥΓΡΑΣΙΟΜΕΤΡΟ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ? ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ?

  ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ.

  • admin

   Κυρία Μάγδα για την μηχανή που ρωτάτε θέλουμε να σας πούμε ότι δεν την ξέρουμε και δεν μπορούμε να σας δώσουμε σαφής οδηγίες.
   Πάντως από ότι μας λέτε και κρίνοντας από τις δικές μας πιστεύουμε ότι βασικά θα πρέπει να έχετε το με νερό το μικρό κανάλι τις πρώτες μέρες και να βάζετε νερό και στο άλλο κανάλι τις τελευταίες μέρες και αν είναι απαραίτητο μπορείτε να κάνετε και νέφωση με νερό 2 φορές την ημέρα (ψέκασμα με νερό τα αυγά). Εμπειρικά από τις δικές μας μηχανές είναι χωρομετρημένες και τα κανάλια για το νερό μας λένε πόση υγρασία υπάρχει στην μηχανή ασχέτως το τί μας δείχνουν τα υγρόμετρα όπου εδώ να σας ενημερώσουμε ότι τα υγρόμετρα που υπάρχουν στις ερασιτεχνικές μηχανές δεν είναι ακριβείας και δεν μας δίνουν σωστές ενδείξεις. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και το που βρίσκετε το όργανο μέσα στην μηχανή αλλά και ο εξωτερικός παράγοντας. Δεν ξέρω αν σας βοηθήσαμε αν και το ελπίζουμε. Κλείνοντας να σας πούμε ότι τον μεγαλύτερο ρόλο από όλα το παίζει το αυγό (αν είναι γόνιμα). Καλή σας επιτυχία σε μελλοντικές σας προσπάθειες.

   Το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσετε εκεί απο οπου αγοράσατε την μηχανή για να σας δώσουνε σαφές οδηγίες για τον χειρισμό της.

 158. Σπύρος

  Γεια σας παιδιά,
  έχω αυτή την κλωσσομηχανή: Borotto Real 49 auto.
  Της έχω βάλει αυγά χήνας. Έχω πρόβλημα με την υγρασία, δεν μπορώ να την αυξήσω, η υγρασία που έχω αυτή τη στιγμή είναι 55%. Ή συγκεκριμένη μηχανή έχει 2 λεκάνες για το νερό. Εγώ έχω βάλει νερό στις δύο λεκάνες
  και στο χώρο έξω από τις λεκάνες για να έχω περισσότερη υγρασία… Τι μπορώ να κάνω για να ανεβεί η υγρασία στο 70-75% ?
  Ευχαριστώ!

  • admin

   Κύριε Σπύρο μπορείτε να διαβάσετε τα παραπάνω και ελπίζουμε να μπορέσαμε να σας βοηθήσαμε. Καλή σας επιτυχία σε μελλοντικές σας προσπάθειες.

 159. Ανδρέας

  Καλησπέρα σας, εβαλα 36 αυγα σε μια μηχανη που εφτιαξα εγω και η θερμ και η υγρασία ηταν μια χαρα. Σημερα τη 22 μερα έχουν βγει 6 πουλακια. Ομως εγω νομίζοντας οτι επρεπε να εχουν βγει ολα εσπασα μερικα κανοντας μια τρύπα στο τσόφλι. θα πεθανουν τωρα γιατι 2 απο τα 3 που εσπασα πεθαναν.να το κανω αυτο η να περιμένω κι άλλο. Επισης μερικα απο αυτα που δε εσπασα τα κουνισα και κατι χτυπουσε μεσα σα κλουβια και τα πέταξα. Τι να κανω ;

  • admin

   Κύριε Ανδρέα η γνώμη μας και η εμπειρία μας λέει να τα αφήσετε άλλη μια μέρα μέσα για να δείτε σίγουρα αν υπάρχουν άλλα έτοιμα πουλάκια στην μηχανή σας. Δεν ειναι σίγουρο οτι όλα τα αυγά θα σκάσουν την ίδια μέρα, εχουν αναφερθεί και περιπτώσεις που τα αυγά σκάσανε στις 25 ημέρες. Με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο όταν το πουλάκι έχει σπάση το τσόφλι του επεμβαίνουμε να το βοηθήσουμε για να βγεί (πάντα με μεγάλη προσοχή).
   Ελπίζουμε οι επόμενες φορές να εχουν την επιτυχία που θέλετε.

 160. Χρήστος

  Μήπως ξέρει κανείς από αυγά γαλόπαπας; Έχω 16 γαλόπαπα. Τα 5 είναι αρσενικά και 11 θηλυκά. Αυτή την εποχή έχουν γεννήσει οι 7 θυληκές, και κλωσάνε οι 3. Οι άλλες 4 ούτε που κάθισαν καθόλου. Λέω να τα βάλω στη μηχανή. Μήπως ξέρει κανείς ποια διαδικασία ακολουθούμε για εκκόλαψη αυγών γαλοπαπίνας; Πόσες μέρες κάνουν να βγούνε και τι συμβαίνει με την υγρασία; πόση δηλ. υγρασία χρειάζεται.

  • Θεόδωρος

   Φύλε Χρήστο έχεις 3 πολύ καλές ζωντανές αυτόματες κλώσσες πού κάθε μία σού κλωσσάει 7 έως 8 ίσως καί παραπάνω αυγά καί τό κυριώτερο είναι ότι δέν ξοδεύεις καθόλου ηλεκτρική ενέργεια, αλλά φρόντισε να έχεις ξεχωριστά τής άλλες θηλυκές γιά νά έχεις τό κεφάλι σου ήσυχο ίσως θελήσουν καί οί άλλες να κλωσσίσουν καί σού χαλάσουν τά αυγά (τό κάνουν αυτό οι χήνες από ότι γνωρίζω), όσο γιά κλοσσομηχανή προσωπικά σε κατασκευής μου με πολύ μεγάλη επιτυχία σε αυγά κότας και ορτυκιού, σε χηνόπαπιες δέν είχα καλή επιτυχία από 12 αυγά πού έβαλα , μόνο 5 χηνόπαπιες μού ζήσαν καί αυτές με δική μου βοήθεια έκτη και έβδομη δεν τα κατάφεραν, και όγδοη, ένατη, δέκατη, δέν κατάφεραν να σπάσουν το τσόφλι καί πέθαναν μέσα στό αυγό καί δύο αυγά δέν είταν γώνημα, σού Εύχωμαι λοιπόν καλή επιτυχία μέ της χηνόπαπιες που έχεις καί καλή συνέχεια.

   • Χρήστος

    Φίλε Θεόδωρε, ευχαριστώ για την απάντησή σου. Πράγματι έχω ακούσει και εγώ, ότι η εκκόλαψη αυγών χηνόπαπιες, είναι μία δύσκολη υπόθεση. Τέλος πάντων, μέσα σ’αυτό το διάστημα οι χηνόποπιες μου γεννάνε αυγά (έχω πήξει στο αυγό), κλώθουν, αλλά στο τέλος τα παρατάνε χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Απο 100 αυγά, δεν βγήκε ούτε 1 χηνόπαπο. Τώρα αυτόν τον καιρό κλώθουνε 2 περιμένω να δω τι θα κάνουν και αυτές.

 161. ΧΡΗΣΤΟΣ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΛΩΣΣΟΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΤΩΜΑΤΑ, ΕΧΩ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΣΤΟΥΣ 38,5 ΚΕΛΣΙΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟΤΕ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ 37,5 ΚΕΛΣΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΠΑΤΩΜΑ, ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΠΑΤΩΜΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΣΤΟΥΣ 36,3. ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • admin

   Καλησπέρα σας κύριε Χρήστο.
   Σχετικά με το πρόβλημα σας η λύση είναι να αφήσετε άδειες (ή τουλάχιστον τις 2 τρύπες) απο τις πλαϊνες θήκες απο την πανω σχάρα για να μπορεί να υπάρχει καλύτερη κατανομή τις θερμοκρασίας και στο κάτω πάτωμα με τα αυγά σας.

 162. Χρήστος

  Στις 14 και 27 Μαρτίου, σας έθεσα 2 ερωτήματα, τα οποία και δημοσιεύθηκαν. Παρατήρησα μετά λύπης μου ότι ακόμα και μέχρι σήμερα, δεν έχω πάρει καμία απάντηση από κανέναν. Ενώ στο 90% των ερωτήσεων από άλλους, υπάρχει απάντηση.
  Το γεγονός αυτό με λυπεί αφάνταστα, και με βάζει σε σκέψεις, σχετικά με το blogs σας περί αξιοπιστίας. Δεν βρέθηκε κανείς που να ξέρει κάτι; Ούτε ο Admin;
  Θα δεχόμουν ευχαρίστως μία απάντηση από κάποιον έστω και ένα ξερό ”δεν γνωρίζω”

  • admin

   Κύριε Χρήστο καλημέρα σας.
   Όπως διαπιστώνουμε κι εμείς δεν σας δόθηκε καμία απάντηση στο ερώτημά σας και ο λόγος ο δικός μας είναι ότι λόγο φόρτου εργασίας δεν μπορούμε να απαντάμε σε όλους. Θέλω από την δικιά μας μεριά να σας ζητήσουμε συγνώμη και να σας ενημερώσουμε επίσης και σε εσάς αλλά και σε όλους ότι αυτό δεν είναι blog αλλά η επίσημη σελίδα μιας εταιρίας Εισαγωγής και κατασκευής μηχανημάτων (όπως και μπορείτε να δείτε στην αρχή της σελίδας) και τα συγκεκριμένο θέμα φτιάχτηκε για να δίνουμε βοήθεια σε όλους τους πελάτες μας για την λειτουργία των κλωσσομηχανών μας αλλά και μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα. Με τον καιρό όμως φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο το φυσικά και μας ευχαριστεί αλλά δεν μπορούμε να δίνουμε απαντήσεις σε όλους και φυσικά δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε και όλα για αυτό και αφήνουμε το ελεύθερο να δίνουν απαντήσεις ακόμα και άλλοι εκτός από εμάς ώστε να βοηθάμε τον κόσμο όσο μπορούμε.
   Ελπίζω τώρα να μπορείτε καταλάβετε τον λόγο που δεν σας δόθηκε καμία απάντηση.
   Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και ελπίζουμε να βρείτε απάντηση στα ερωτήματα σας. Καλή σας συνέχεια.

 163. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΙΘΑΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ .ΕΧΩ ΤΗΝ KLEO 82 ΘΕΣΕΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ.ΠΩΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΩ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑΓΥΡΝΑΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΑ ΑΥΓΑ.

  • admin

   Κύριε Γιώργο η θερμοκρασία ρυθμίζετε απο το βιδάκι που υπάρχει στο πάνω μέρος της μηχανής στα αριστερά του ψηφιακού και κάτω απο τα ανάγλυφα σύμβολα του + & -. Η υγρασία ρυθμίζετε ανάλογα το νερό που βάζουμε μέσα στην μηχανή και τα αυγά γυρνάνε οταν βάλουμε τις πρίζες που πάνε στα μοτέρ που εχει η μηχανή για να γυρνάνε τις σχάρες.
   Η μηχανή σας εχει 3 πρίζες, η μία δίνει ρεύμα στην πλακέτα και σε σε όλα τα ηλεκτρικά που υάρχουν στο καπάκι της μηχανής και οι άλλες 2 μας δίνουν ρευμα για την κίνηση των μοτέρ. Αν υπάρχουν απορίες μπορείτε να μας καλέσετε στα γνωστά τηλέφωνα ή μπορείτε να ρίξετε μια ματια στης οδηγίες χρήσεως.

 164. petros

  γιεα σας εχω καποιες αποριες .. οταν λετε οτι ελεγχουμε τα αυγα δεν τα επιβαρυνουμε γτ ανοιγουμε το καπακι? σε αυτοματη μηχανη χρειαζεται να γυρναμε τα αυγα? εφοσον το κανει η μηχανη καθε 2 ωρες..

  • admin

   Kύριε Πέτρο αν καταλάβαμε καλά μιλάτε για τον έλεγχο που κάνουμε στα αυγά για να δούμε αν είναι γόνιμα (ωοσκόπηση), για αυτόν τον έλεγχο δεν χρειάζετε να έχουμε το καπάκι της μηχανής συνέχεια ανοιχτό αλλά το ανοίγουμε βγάζουμε το αυγό και ξανακλείνουμε το καπάκι. Αυτό δεν το κάνουμε συνέχεια αλλά μία φορά και φυικά δεν χρειάζετε να τσεκάρουμε όλα τα αυγά με την μία φορά. Εκτός αυτού θα πρέπει να σας πούμε οτι και η κλώσσα δεν κάθετε όλη την ώρα πάνω στα αυγά αλλά σηκώνετε για φαϊ και νεό ή για βόλτα και μετά ξαναπάει στα αυγά άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.Εκει που υπάρχει πρόβλημα είναι τις τελευταίες μέρες να μην ανοίγουμε για πολύ ώρα το καπάκι την μηχανής για να μην χάνουμε την υγρασία που χρειάζετε για σπάσουνε τα τσόφλια τα νέα πουλάκια. Η αυτόματη γυρνά τα αυγά μόνη της (με μοτέρ) και δεν χρειάζετε να τα γυρνάμε εμείς. Εμείς γυρνάμε τα αυγά με το χέρι μόνο αυτά που δεν χωράνε να μπούνε πάνω στις κινητές σχάρες όπως τα αυγά της χήνας.

 165. Γιωργος

  Γεια σας. Έχω την kleo 82 θεσεων αυτόματη και έχω τοποθετήσει 45 αυγά κότας εκ των οποίων απόκτησα 9 κοτοπουλάκια, τα υπόλοιπα αυγά είχαν νεκρά έμβρυα μέσα τα οποία υπολογίζω να ήταν τουλάχιστον 15 ημερών ανεπτυγμένα. Είναι η πρώτη φορά που λειτουργώ αυτήν την μηχανή και δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε λάθος. ( παρεπιπτόντως η θερμοκρασία της μηχανής ήταν συνεχώς 38·4και επίσης όλες οι μύτες των αυγωνν έβλεπαν προς τα πάνω,)

  • admin

   Κύριε Γιώργο ολα ήταν μια χαρά και μας το χαλάστε εκεί που είδαμε οτι βάζετε τα αυγά με την μύτη προς τα επάνω και αυτό είναι ενα λάθος που κανονικά αν διαβάζατε λίγο τις οδηγίες οι σχετικά άρθρα στο ιντερνετ θα ξέρατε οτι τα αυγά κατά την αποθήκευση αλλά και μέσα στην μηχανή τα βάζουμε πάντα με την μύτη πρός τα κάτω για δημιουργήσουμε τον αεροθύλακα όπου εκέι θα αναπτυχθεί το πουλάκι. Ελπίζουμε οι επόμενες φορές σας να σας βρούνε πιο ενημερωμένους και φυσικά με καλύτερα αποτελέσματα. Καλή σας συνέχεια.

 166. Bill

  Γειά σας τα αυγά κότας που έχω βάλει όταν πλησιάζει ημέρα πρέπει να βγάλω την βάση με τις θήκες.και τα αυγά δεν μπορώ να τα γυρίζω με τον μηχανισμό που διαθέτει η μηχανή.

 167. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

  καλησπερα να κανω μια ερωτιση?
  Η κλωσσομηχανη μου περνει 49 αυγα και δουλευει σταθερα με την υγρασια στους 25 με 26 βαθμους και η θερμοκρασια μου ειναι σταθερα στους 37,4 βαθμους.
  Μηπως πρεπει να αυξησω την υγρασια η να την μειωσω ? Αν ναι πως γινεται ενω μεσα της υπαρχει αρκετο νερο?Γιατι ενω τα πουλακια εχουν πουπουλα δεν μπορουν να σπασουν το αυγο και ψωφανε.Και απο τα 49 βγαζω μονο 10-15 πουλακια.ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ?????

  • admin

   Κύριε Συμεών η θερμκρασία σας είναι μια χαρά, τώρα για την υγρασία που μας γράφετε δεν ξέρουμε ποιά μηχανή έχετε ουτε το πως λειτουργεί αλλά αν θέλετε να αυξήσετε την υγρασία ή θα βάλετε περισσότερο νερό μέσα ή θα ψεκάζετε τα αυγά 1 με 2 φορές την ημέρα με ενα απλικατέρ και με νερό βρύσης για να ανεβάζετε την υγρασία.

   • ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

    Σας ευχαριστω πολυ να’στε καλα!!!

   • Θέμης Παντελιδης

    Καλησπέρα έχω βάλει αυγα γαλοπούλας σε αυτόματη μηχανή 56 θέσεων σήμερα είναι 26η,μερα και τα έβγαλα από το αυτόματο γύρισμα…. πρέπει να κατεβάσω και την υγρασία? Την έχω 37.7

    • admin

     Την υγρασία τις τελευταίες μέρες δεν την κατεβάζουμε αλλά την ανεβάζουμε και αν τα αυγά είναι μεγάλα τότε τα ψεκάζουμε με νερό σε θερμοκρασία δωματίου 1 με 2 φορές την ημέρα.

 168. θοδωρις

  εγω εχω ενα αυγο σκασεικοτας και το κραταω ζεστο αλλα δεν ξερω ποτε θα σκασει ουτε τη ειδος ειναι ! αλλα τορα που μπικα σε αυτο το σαιτ
  μου λιθικαν ολλες οιαποριες !
  ζωο:παπια
  προβληματα για την εποαση:κανενα
  υγρασιες:κανονικες
  αναπτιξη εμβριου:χορις προβλημα.
  τρελενομαιιιιιιιιιιιι!

  • admin

   Κύριε Θοδωρή σας ευχομαστε τα καλύτερα. Ειναι πράγματι εκπληκτικό αυτό το θαύμα τις νέας ζωής. Καλή σας συνέχεια.

 169. admin

  Κύριε Bill τις τελευταίες μέρες δεν γυρνάμε τα αυγά και ετσι δεν χρειάζετε να τα εχετε στην κινητή σχάρα.

 170. admin

  Για τυχόν παρεξηγήσεις παρακαλώ διαβάστε το πόστ που δώσαμε στις 6 απριλίου. Καλό Πάσχα σε όλους.

 171. καλησπέρα θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να βαλω αυγα πέρδικας σε κοτα νανο??

 172. Γιωργος

  Ποιοι οι Πιθανοι λογοι δυσοσμιας στην κλωσσομηχανη;

  • admin

   Οι πιο συνήθες λόγοι δυσοσμίας στην μηχανή είναι ο ελλιπής καθαρισμός της με αποτέλεσμα ανάπτυξης μυκητών και ενας λόγος ακόμα είναι κατά την περίοδο εκκόλαψης κάποιο/α αυγά να μην προσέξαμε οτι δεν αναπτύσετε και ενώ αυτά πρέπει να τα αφαιρούμε το αφήσατε μέσα με αποτέλεσμα να μολυνθεί η μηχανή με μεγάλη πιθανότητα να μας χαλάσει και τα άλλα αυγά.

 173. Χρήστος

  Είχα στρώσει μία κλώσα με αυγά φασιανού. Η κλώσα μετά απο 13 μέρες τα παράτησε. την επόμενη ημέρα τα πήρα και τα έβαλα στην κλωσομηχανή μου.
  Το πρόβλημά μου είναι ότι ενώ ξέρω ότι τα φασινάκια θα βγουν μετά από 25 μέρες, δεν γνωρίζω τίποτα από την όλη διαδικασία, όπως π.χ.θα συνεχίσω να μετράω τις μέρες από εκεί που σταμάτησε η κλώσα; ή θα μετρήσω από την αρχή τις μέρες, πόση υγρασία χρειάζεται, πότε πρέπει να την αυξήσω, πότε πρέπει να σταματήσω να τα γυρίζω.
  Σας παρακαλώ πολύ, αν γνωρίζει κάποιος, να με πληροφορήσει σχετικά;

 174. Σωτήρης

  Γεια σας,θα ήθελα να μου πείτε που μπορώ να βρω αυγά πέρδικας, σκέφτομαι να τα βάλω σε κότα να τα κλωσσισει.Οποιος γνωρίζει ας μου στείλει στο agrafa80@yahoo.gr.

 175. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

  Να σας κανω μια ερωτηση πως μπορω να αυξησω την υγρασια στην κλωσσομηχανη?

 176. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

  απο την στιγμη που εχει αερκετο νερο και το ψεκαζω δυο φορες την ημερα και η υγρασια παραμενη σταθερα στους 35-37 βαθμους η θερμοκρασια ειναι σταθερα στους 37,4 οταν γινονται 18-20 ημερων δεν μπορουν να βγουν απο το αυγο με αποτελεσμα πσοφανε μεσα

 177. Χρήστος

  Αυτό τον καιρό, έχω βάλει στην μηχανή 20 αυγά φραγκόκοτας. Μπορεί κανείς να μου πει, για αυγά φραγκόκοτας σε μηχανή, σχετικά με την υγρασία, πόση υγρασία χρειάζεται να υπάρχει στη μηχανή κατά την διάρκεια εκκόλαψης και επώασης; Μία απάντηση από κάποιον θα με διευκολύνει.

 178. dwra biriti

  Σε τι θερμοκρασία εκκολάπτονται τα αυγά ορτυκιού?

 179. Γιωργος

  Ποτε θα βγουν τα ορτικια απο την κλοσωμηναχη

  • admin

   Κύριε Γιώργο η περίοδος εκκόλαψης των ορτυκιών είναι 16 με 17 ημέρες.

 180. Ισίδωρος

  Απο οτι ειδα σε ενα βιντεο κατα την επωαση αυγων κοτας ψεκαζανε τα αυγα με νερο…χρειάζεται αυτο;

  • admin

   Αυτό μπορείτε να το κάνετε αν σε περίπτωση το τσόφλι του αυγού ειναι πιο σκληρό απο οτι συνήθως… μερικές ράτσες απο κότες εχουν πιο σκληρό τσόφλι απο άλλες.

 181. admin

  Τα αυγά ορτυκιού θέλουν την ιδια θερμοκρασία με τα αυγά κότας 37,7 με 38,0.

 182. costas

  an ta avga toy ortykioy den vgoyn stis 17 meres alla stis 20-22 tha epizisoyn ta neogna?

 183. Ισίδωρος

  Καλησπέρα….μια ακομη ερώτηση…εχω την κλωσσομηχανη (48 Digital Clear Egg Incubator Hatcher Temperature Control Automatic Egg Turning ). Η υγρασια αυτες τις 15 μέρες που ειναι σε λειτουργία ειναι σταθερη στο 65-67%
  Και εχω γεμισει ολα τα δοχεια με νερό. Πως θα ανεβάσω την υγρασία τις 3 τελευταίες μέρες;

 184. Ναντια

  καλησπερα ,σε περιπτωση που περασουν οι 21 ημερες και δεν εχουν βγει τα κοτακια μας,και εχουμε διαπιστωσει με ωοσκοπια πως υπαρχουν νεοσσοι ,τι κανουμε απλα περιμενουμε αλλες 1 2 ημερες ?η ειναι απλα αποτυχια ολοκληρωτικη?

  • admin

   Οι 21 μέρες δεν είναι πάντα 21, μπορεί να βγούνε και νωρίτερα αλλά και αργότερα μερικές φορές, όπως λές άστα 1 με 2 μέρες παραπάνω ή και τρείς ακόμα για να είσαι σίγουρη.

 185. Ναντια

  ευχαριστω πολυ

 186. Μιχάλης

  Καλημερα!! Με τις οδηγίες σας τα πάω πολύ καλά με την επώαση, μια ερώτηση μπορώ να σημειώνω πάνω στα αυγά και με τι;;

  • admin

   Το καλύτερο είναι με μολύβι γιατι οι μαρκαδόροι περιέχουν χημικά που δεν ειναι και οτι καλύτερο για μαρκάρισμα των αυγών.

 187. ANTONIS

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΩΣΣΟΜΗΧΑΝΗ C-5DTH 41 ΑΥΓΩΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ 38.2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΝΩ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΑΚΡΊΒΕΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΓΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ 36 ΒΑΘΜΟΥΣ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΘΕΡΜΌΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

  • admin

   Κύριε Αντώνη σχετικά με αυτήν σας την απορία θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η ακριβής θέση του αισθητήρα που μετρά την θερμοκρασία είναι αυτή που μας δίνει και την ακριβή μέτρηση …. έχουμε κι εμείς αλλά και πελάτες μας μπει σε αυτήν την δοκιμασία και το αποτέλεσμα ήταν να βάλουμε έως και 4 διαφορετικά θερμόμετρα μέσα στην μηχανή και τα 4 να μας βγάζουν άλλες μετρήσεις αυτό όμως άλλαζε όταν βάζαμε και τα 4 στην ίδια ακριβώς θέση με τις διαφορές να είναι στα δέκατα ανάλογα με το θερμόμετρο και τις αποκλίσεις που είχε το καθένα. Το θερμόμετρό σας είναι εντάξει από την στιγμή που σας δίνει ενδείξεις και δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο.

 188. Μιχάλης

  Σας ευχαριστώ πολύ!!!

 189. πετ

  καλησπερα οταν λες γυρναμε τα αυγα απο 2η εως 18 ημερα αυτο ισχυει μονο για κοτα?? για τα υπολοιπα πτηνα ποσες μερες γυρναμε?

  • admin

   Εαν κοιτάξετε στην αρχή τις σελίδας θα δείτε τον σχετικό πίνακα με της ημέρες επώασης των πτηνών.

   • πετ

    μαλλον δεν με καταλαβες, δεν μιλαω για κοτας που το εχεις λεπτομερεστατο, για παπια π.χ ποσεσ μερες γυρναω?? και τι υγρασιες πρεπει να εχω???

    • admin

     Αυτές ειναι η μέρες που χρειάζονται τα αυγά πάιας (Πάπια 28 ή 32 Ημέρες) κατά τα άλλα είναι ίδια με της κότας με την διαφορά οτι την τελευταία εβδομάδα θα ψεκάζετε τα αυγά με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

 190. savvas

  geia sas..mia erwthsh 8elw na kanw..poso merwn prepei na einai ta ayga gia na ta topo8ethsw sthn mhxanh??

  • admin

   Κυρία Βάσω το καλύτερο είναι εως 7-8 ημερών πάντα κάτω απο ιδανικές συνθήκες χωρίς να μπούνε σε ψυγείο και χωρίς να τα πλένουμε αλλά και μέσα σε θήκες με την μύτη προς τα κάτω.

 191. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  εχω τη κλωσομηχανη 41 αβγων την ειχα παρει απο εσας.μετα απο 24 ωρες λειτουργειας χωρις αβγα αλλα με νερο στο δοχειο Α η θερμοκρασια ειναι στους 38,5 ειναι καλα η να τη κατεβασω απο το ρυθμιστη και αν ναι δεξιοστροφα η αριστεροστροφα το βιδακι.η θερμοκρασια δωματιου ειναι 18 βαθμους.ευχαριστω πολυ.

  • admin

   Κύριε Κώστα σας εχουμε στείλε προσωπικό μήνυμα με οδηγίες. Σας ευχαριστούμε για επικοινωνία σας. Καλή σας συνέχεια και πάντα επιτυχίες.

 192. Κώστας Καλογεράκης

  Καλησπέρα ! Έβαλα στην αυτόματη κλωσσομηχανή 41 αυτών που πήρα πρόπερσι από εσάς 10 αυγά πάπιας αλλά δεν μπορώ να φτιάξω την υγρασία στο 75%!!! Τι πρέπει να κάνω ; έχω σταθερή υγρασία 69-71% βοήθεια !!!

  • admin

   Κύριε Κώστα αν δείτε λίγο στις οδηγίες θα βρείτε ότι η μηχανή είναι ογκομετρημένη και οτι η υγρασία της μπορεί να φτάσει….
   60 … 65% (νερό στο αυλάκι Α μόνο-εσωτερικός δακτύλιος στον πάτο μηχανής)

   70 … 80% (νερό στο αυλάκι Β μόνο-εξωτερικός δακτύλιος στον πάτο μηχανής)

   80 … 85% (νερό και στις δύο αυλακώσεις)

   Τα αυγά πάπιας και χήνας πρέπει να ραντίζονται με ζεστό νερό (25 έως 35°C) 2 με 3 φορές ανά ημέρα.

 193. πετ

  εχω βαλει αυγα παπιας και δεν ξερω ποτε να σταματησω το γυρισμα των αυγων διοτι δεν ξερω ποσες μερες θελουν, 28 η 32???

  • admin

   Για τα αυγά πάπιας Θα σταματήσετε το γύρισμα την 25η μέρα αλλά θα περιμένετε έως και την 32η για πιό σίγουρα.

 194. Σίσσυ

  έγινε διακοπή ρεύματος για 3 περίπου ώρες. ΈΧΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΉ ΚΛΩΣΣΟΜΗΧΑΝΗ 7 ΘΈΣΕΩΝ και είναι η πέμπτη μέρα λειτουργίας.Θα έχω πρόβλημα?

  • admin

   Κυρία Σίσσυ ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε με την απάντηση μας … σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας και καλή σας συνέχεια.

 195. ΒΑΣΙΛΗΣ

  Γειά σας

  Έχω αυγά ορτικιου ήθελα να σας ρωτήσω η θερμοκρασία και η υγρασία είναι ίδια με τα αυγά της κότας και πόσες μέρες θα τα γυρίζω?

  • admin

   Κύριε Βασίλη υπάρχουν στοιχεία για το θέμα σας στην αρχή τις σελίδας.
   Η υγρασία είναι η ίδια και οι μέρες ειναι 16-17.

 196. Καλημέρα σήμερα είναι η μέρα εκολαψης στης κλωσσομηχανη μου Ή υγρασία είναι στο 69% .Με 70 είναι επαρκή προσπαθούσα να την ανεβάσω πιο πολύ αλλά δεν τα κατάφερα από τα 50 αυγά που έβαλα τα 42 έχουν πουλάκια μέσα μου έχουν βγει 2πουλακια μέχρι στιγμής και είναι σπασμένα κάπου 6 δεν την έχω σμίξει μην χάσω την .

  • admin

   Κύριε Αργύρη αν υπάρχει νερό στα 2 εξωτερικά κουτάκια και τα αυγά σας σκάνε τότε όλα ειναι καλά …. για τα πουλάκια που βγήκαν αφήστε τα να στεγνώση το πουπουλό τους και μετά τα βγάζετε για να τα βάλετε σε θερμομητέρα. Καλή σας επιτυχία.

 197. Δεν την έχω άνοιξη ακόμα είναι καλή η υγρασία ? Ευχαριστώ

 198. Θέλω να βάλω φασιανούς σε τι θερμοκρασία κ κάθε ποτε πρέπει να τα γυρναω αν μπωρειται βοηθηστε με πείτε μου όλοι την διαδικασία σας παρακαλώ πολύ μέχρι κ την παραμικρή λεπτομέρεια θα την κάνω ευχάριστο πολυ

 199. Κλεοπάτρα

  Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση βρήκα 4 αυγα γλάρου μπορείτε να μου πείτε πως μπορω να τα εκκολαψω χωρίς μηχανή

 200. Αλεξανδρος

  εγω εχω βρει ενα αυγω σχετικα μικρου μεγεθους ποιο μικρο απο τα αυγα της κοτας και δεν ξερω καν τη ειδως ειναι

 201. Geia sas mou kanane dwro mia mhxanh incubator HHD (den exw idea apo markes apla auto grafei h mhxanh) automath 56 augwn…thn edwsa se filous pou thelisan na kanoune kotopoulakia k eixan kai dikes tous mhxanes alla me gemath thn mhxanh me auga tous vghke apo ena ews kanena….
  Epita apo parakolouthsh twn erwthsew k twn sxoleiwn sasevala kai deutero digital ygrometro kai thermometro kratousa thn thermokrasia 37.8 vathmous kai 55 me 60%ygrasia topothetontas 5 dokimastika auga hmeras evgala 2 kotopoulakia…ta alla dyo htane plhrws sxhmatismena k me ftera k ena klouvio giati mou pethanane ta sxhmatismena kotopoulakia..dixnoune peripou 18 hmeron…

  • admin

   Κύριε Γιώργο μπορεί να υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορέσανε-τε να βγάλετε πουλάκια. Την συγκεκριμένη μηχανή δεν την γνωρίζουμε και δεν ξέρουμε πώς λειτουργεί για αυτό και δεν μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά πιός μπορεί να είναι ο λόγος αλλά θα πρέπει πάντα να κοιτάμε τα αυγά να είναι γόνιμα (σοβαρός παράγοντας) να είναι αποθηκευμένα σωστά πρίν μπούνε στην μηχανή και φυσικά η μηχανή να δουλέυει σωστά. Τώρα στην δικιά σας περίπτωση τα 2 πουλάκια που ήταν σχηματισμένα αλλά δεν βγήκαν μπορεί να πεθάναν ακόμα και απο το ένα κλούβιο αυγό που ήταν μέσα μιας και απο αυτό μπορεί να περάσουν μικρόβια και στα άλλα αυγά με αποτέλεσμα να πεθάνουν. Το καλύτερο θα ήταν τώρα να καθαριστή σωστά η μηχανή (οχι με χημικά σκευάσματα) και να κοιτάξετε ακριβώς την λειτουργία την μηχανής (Οδηγίες χρήσεως) και αφού γίνουν και τα άλλα σωστά (γόνιμα αυγά αλλά και σωστή αποθήκευση και τοποθέτηση στην μηχανή) να ξαναδοκιμάσετε για να δείτε τα αποτελέσματα ξανά.

 202. Sas euxaristw poly!kalo vrady!

 203. Ανδεας82

  Καλησπέρα. δύο προσπάθειες που έκανα να βγάλω πουλιά με θερμοκρασία 37.8-37.9 τις πρώτες 18 ημέρες και υγρασια 55% και 75% τις τελευταίες 2 από τα 25 αυγά βγήκαν μόνο δύο. τα άλλα σχεδόν έτοιμα να βγουν ψοφησαν. την δεύτερη φορά τις τελευταίες 3 μέρες την ανεβάζω 63 % και πάλι μόνο ένα και με στραβά δάχτυλα. πόσο πρέπει να είναι η υγρασια?

  • admin

   Κύριε Ανδρέα αν εχετε την δικιά μας μηχανή παρακαλώ καλέστε μας στα γνωστά τηλέφωνα για να πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή και να βρούμε λύση στο πρόβλημα σας. Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας μαζί μας.

 204. Ανδεας82

  Όχι αυτοσχέδια μηχανη εχω
  … δεν ξέρω τι δεδομένα. να βάλω για να βγαίνουν τα πουλάκια και να.να.μη Στράβων ου τα δάχτυλά τους. Ευχαριστώ.

 205. Λουκάς

  Γεια σας,
  προσπαθώ να αυξήσω την υγρασία στους 80% αλλά δεν ξεπερνάει το 65%. Έχω αγοράσει μια κλωσσομηχανή 82 αυγών 2 ορόφων πριν ένα χρόνο από εσάς και σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε τι πρέπει να κάνω?
  Αυτή την στιγμή δουλεύει στο 38,2 βαθμούς κελσίου με υγρασία 62%.
  Έχω ρίξει αρκετό νερό και στις 2 υποδοχές Α και Β αλλά δεν ανεβαίνει .
  Τι πρέπει να κάνω?

  • admin

   Κύριε Λουκά ακολουθήστε τις οδηγίες που υπάρχουν στην μηχανή και μην δίνετε βάρος στο υγρασιόμετρο. Οι μηχανές είναι ογκομετρημένες ώστε να παίρνουν την υγρασία που χρειάζονται ώστε όλα να είναι οκ. Η θερμοκρασίας ειναι οκ.

 206. μοναχος Μιχαηλ

  Χαιρεται και χρονια πολλα. Μας εδωσαν μια μηχανη fiem maya aut. Δεν υπαρχουν οδηγιες. Που θα μπορουσα να τις βρω γιατι εψαξα στο Internet και δεν βρηκα τιποτα. Σας ευχαριστω και καλη χρονια σε ολους γεματα υγεια και πολλες υπομονες

 207. Μάκης

  Πάτερ Μιχαήλ νομίζω οτι στον παρακάτω σύνδεσμο θα μπορέσετε να βρείτε αυτό που ζητάτε αλλά στα Αγγλικά….

  https://www.theincubatorshop.co.uk/products/details/fiem-maya.html

  Στο τέλος απο τα χαρακτηριστικά που μας δείχνει στην σελίδα έχει και τα παρακάτω…

  INSTRUCTION MANUAL Download instructions here
  Πατάτε επάνω στο …. Download instructions here…. και σας ανοίγει το manual. Ελπίζω να σας βοήθησα. Μάκης

 208. χαρης

  πως μπορω να κρατησω ζωντανα τα πουλια μετα την επωαση μου ψοφανε

  • admin

   Κύριε Χάρη θα πρέπει να φτιάξετε μια θερμομητέρα για να τα βάλετε μέσα μέχρι μεγαλώσουν λίγο και μετά να τα βγάλετε σε εξωτερικό χώρο.

 209. Στέφανος

  Καλησπέρα σας ,
  Θα ηθελα να ρωτησω για την Εκόλαση Ορτικιων ποσοι υγρασια,θερμότητα χρειαζεται και ποτε σταματώ να τα γυρνάω?!

 210. Χρήστος

  Έβαλα σε κλωσομηχανή ημιαυτόματη 20 αυγά φραγγόκοτας. Μετά απο 26 μέρες άρχησαν να βγαίνουν. Βγήκαν 18 πουλάκια (φραγγοκοτάκια) Τα έβαλα σε θερμοθάλαμο με λάμπα, τα έδωσα ειδικό φύραμα κια στο νερό τους έριχνα για 5 μέρες αντιβίωση. Επίσης τους ρίχνω και σελίνιο συνέχεια. (βυταμήνη). παρατήρησα ότι τα ποδαράκια τους άρχισαν να ανοίγουν διάπλατα και μετά απο 3 μέρες ψωφάγανε. Στο τέλος μείνανε απο τα 18 τα 10 Τα 8 ψωφήσανε κατά τον ίδιο τρόπο. Αυτό συνέβη επανελλημένως (άλλες 4 φορές) που προσπάθησα να βγάλω φραγγόκοτες. Το ίδιο πράγμα συνέχεια. Άνοιγμα των ποδιών διάπλατα και ψωφούσανε. Τι συμβαίνει; Τι κάνω λάθος; Χρειάζεται τίποτα άλλο να τους δώσω; Πείτε μου σας παρακαλώ.

 211. Γιώργος

  Γεια σας
  Θα ήθελα πληροφορίες για αυτά φραγκοκοτας.. θερμοκρασία, υγρασία κλπ…
  Ευχαριστώ

  • Χρήστος

   Ακριβώς όπως και της κότας.

 212. Σπύρος

  Καλησπέρα , πολύ ωραία και χρήσιμα πράγματα διάβασα στην συζήτηση αυτή , συγχαρητήρια, πολλές από τις απορίες μου λύθηκαν , μια ερώτηση να κάνω μόνο , μέχρι τώρα ήξερα ότι μέχρι την προτελευταία μέρα γυρίζουμε τα αυγά στην κλωσσο μηχανή , εδώ διάβασα σταματάμε τρειςμερες πριν την εκκόλαψη .Εγώ όσες φορές και εάν έβαλα αυγά και τα γυρνούσα μέχρι τέλος δεν είδα να υπάρχει αποτυχία στην εκκόλαψη.Σπυρος

 213. Γιαννης

  Γειας σας. Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για την εκκολαψη αυγων κοτας. Σημερα ειναι η 21η μερα, αλλα εκτος απο ενα αυγο που εχει ανοιξει μια μικρη τρυπα στο κελυφος, τα υπολοιπα 30 δεν εχουν κανενα σημαδι για το οτι ετοιμαζονται να βγουν

 214. Γιαννης

  Μηπος μπορειτε να με συμβουλευσετε τι να κανω;

 215. Γεια σας έλειψα δυο μέρες και όταν γύρισα η μηχανή είχε στεγνώσει τελείως η υγρασία είχε πέσει στο 25.Πριν φύγω είχα συμπλήρωση νερό λίγο.Θα έχω πρόβλημα; Η μηχανή είναι στην 7η μέρα λειτουργίας.Ευχαριστώ

  • admin

   Δεν θα υπάρξει πρόβλημα γιατί λογικά στο διάστημα των 2 ημερών ή μηχανή θα άδειασε την επόμενη μιας και εσείς όπως λέτε συμπληρώσατε λίγο φέυγοντας.

 216. Νικος

  Γεια σ…Έχω κάνει μια κλωσσομηχανη δικιά μ…απλώς θέλω να με πείτε αν τα αυγά πρέπει στον και καλά να τα έχω με τη μύτη προς τα κάτω….εγώ από την αρχή τα έχω τοποθετημένα στα πλαγια

  • admin

   Οταν υπάρχουν σχάρες στην μηχανή τότε τα βάζουμε με την μύτη προς τα κάτω για να δημιουργηθεί ο θύλακας αέρα στο πίσω μέρος αν όμως δεν υπάρχει σχάρα που τα βάζουμε στο πλάι όπως κι εσείς κάνατε.

 217. dimitris prindezis

  ποσες ωρες μετα την εκκολαψη μπορω να βγαλω τους νεοσσους απο την κλωσσομηχανη?

  • admin

   Τα πουλάκια τα βγάζετε οταν δείτε οτι εχει στεγνώσει το πούπουλο τους και τα βάζετε στην θερμομητέρα (θερμομάνα) για να συνεχίσουν την ανάπτυξη τους.

 218. GIANNIS

  καλησπερα..να σας κανω μια ερωτηση..κατασκευασα μια κλωσσομηχανη με αντιστασεις και παρατηρω μολις ανοιξω την πορτα μια οσμη σαν σιλικονη μηπως υπαρξει καποιο προβλημα με την αναπτυξη των νεοσσων? και απο που μπορει να προερχετε?η μηχανη ειναι κατασκευασμενη απο πλακαζ θαλασσης και βερνικομενη για περισσοτερη αντοχη στις υγρασιες..

  • admin

   Κανονικά δεν πρέπει να υπάρχουν οσμές στην μηχανή γιατί θα μεταφερθούν στο αυγό απο τους πόρους του και μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με τους νεοσσούς και αποτυχία εκκόλαψης. Για καλύτερα θα πρέπει αν θέλετε να λουστράρετε το εσωτερικό να το κάνετε με οικολογικό βερνίκι Νερού κατά προτίμηση. Δεν είμαστε αρμόδιοι κατα αυτού αλλά σας το λέμε εμπειρικά από πελάτες μας.

 219. Γιώργος

  Μετα απο αποχη 4 ετών ξαναέβαλα σε λειτουργία την μηχανή. Περιπου 40 αυγά, περιμενω να βγούνε κατα τις 10/6.Μετα θα ηθελα να δοκιμασω κατι αλλο, πχ γαλοπουλας, φραγκοκοτας. Γνωριζει κανεις για νομο Θεσσαλονίκης που μπορω να προμηθευτω αυγα; Ειδα καποιες φαρμες που βρισκονται αρκετα μακρυα κ φοβάμαι να παραγγείλω γιατι θεωρω οτι θα υπάρχει πρόβλημα στην μεταφορά.

 220. ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΣ

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΙΣΩ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΕΕΣ 5 ΜΕΡΕΣ ΨΕΚΑΖΩ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ Η ΟΧΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΕΡΙΣΙ Κ ΑΠΟ 40 ΑΥΓΑ ΕΥΓΑΛΑ 35 ΠΟΥΛΙΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΠΑΙΞΕ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟ

  • admin

   Αν τα αυγά είναι μεγάλα και έχουν χοντρό τσόφλι τότε επιβάλετε ο ψεκασμός αν είναι κότας ή ορτυκιών τότε δεν είναι και τόσο αναγκαίο αν υπάρχει σωστή υγρασία στην μηχανή.

 221. Βαγγελης

  Σε κλωσομηχανη δική μου από λάθος χειρισμό ανέβηκε η θερμοκρασία στους 44βαθμούς για μερικές ώρες είναι στη 6 ημέρα εκκόλαψης έγινε ζημιά; τις προηγούμενες ήταν 37.8 και 60% ακριβώς με ψηφιακά οργανα

 222. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω για να βγάλω φασιανούς σε μιχανει αν θελει την ηδια θερμοκρασία και υγρασία με της κότας ευχαριστω

 223. Καλημέρα. Στην κλωσσομηχανη έβαλα αυγα γαλοπούλας, και πολλά τις τελευταίες μέρες πριν βγουν, κάνουν μια μικρή τρυπούλα στο κέλυφος και πεθαίνουν. Που οφείλεται αυτό; επίσης κάποια δεν έχουν το κεφάλι στον αεροθαλαμο , τα βοηθάω εγώ για να βγουν, αλλά δεν μπορούν να σταθούν όρθια με αποτέλεσμα μετά από λίγες μέρες να πεθαίνουν.

 224. John

  Αν τα πουλάκια που βγήκαν ποιο γρήγορα από
  τα άλλα κουνισουν τα υπόλοιπα υπάρχει περίπτωση να μην βγουν?

 225. Giannhs

  Mporite na mou pite pos anevazo igrasia ths 3 teleftees meres ..

 226. Γιάννης

  Καλημέρα μου πήρε δώρο ο πεθερός μου μια μηχανή με ανεμιστήρα μι αυτόματη αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι νερό κάθε πότε συμπληρώνουμε;

 227. Chris

  Όταν λένε τα γυριζουμε εννοουμε τα περιστρεφουμε ή τα αναποδογυριζουμε?

 228. γεωργια

  Καλησπερα πως να καθαρισω τα αυγα πριν τα βαλω στην κλωσομηχανη?

 229. George

  Καλημέρα σας.εχω μια αυτόματη μηχανή με αυτόματο γύρισμα αυγών.αλλα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να μην χρησιμοποιήσω τις αυγοθηκες και να τα γυρίζω εγώ 3-4φορες την μέρα… γίνεται???

 230. ΑΝΤΩΝΗΣ

  Η ΜΗΧΑΝΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΗ ΤΩΝ 41 ΑΥΓΩΝ.ΤΗΝ ΕΧΩ 2 ΧΡΟΝΙΑ..ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ 22η ,23η ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΤΗΝ 24η ΗΜΕΡΑ,ΜΕ ΚΑΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚΚΟΛΑΨΗΣ, 70% ΕΠΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΜΠΟΙΗΜΕΝΩΝ..ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΕ ΕΚΚΟΛΑΨΗ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ..ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΕΚΚΟΛΑΦΘΗΚΕ ΤΗ 18η ΗΜΕΡΑ,ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ,ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΘΗΚΕΣ..ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΝ 24η ΗΜΕΡΑ..ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ;ΤΑ ΑΥΓΑ ΗΤΑΝ 7-8 ΗΜΕΡΩΝ,Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 70% ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 38 ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ..Η ΜΟΝΗ ΑΠΟΚΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΩ ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ 1ης ΗΜΕΜΕΡΑΣ ΕΝΩ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ..ΨΕΚΑΖΩ ΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ 14η ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΩ ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ 18ης ΗΜΕΡΑΣ..

 231. Καλημέρα έχω την μηχανή Val-51auto μπορώ να βγάλω αβγά φασιανού για εκολαψη η θερμοκρασίες είναι ίδιες με τα αβγά κότας ευχαριστω

 232. Εχουν βγει 12πουλακια κότας,είναι ακόμα 11.ειναι 24μερα να σπάσω το τσόφλι να δω τι συμβενει η να περιμένω.. αυτόματη μηχανή..

 233. Καλησπέρα έχω πάρει μια μηχανή για πρώτη φορά εβαλα 10 αυγά κότας μου βγήκε το ένα κ είναι σπασμένο κ άλλο ένα κ τα υπόλοιπα τα περιμένω από μέρα σε μέρα θα ήθελα να ρωτήσω στην 18 ημέρα σταμάτησα το γύρισμα μετά τα πουλάκια που βγαίνουν πόσες ώρες τα αφήνω στην μηχανή κ τα βάζω σε ένα χώρο που έχω φτιάξει κ έχω βάλει λάμπα για να βγάζει ζεστη

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
RSS NewsFollow Us!Facebook